Rektör Kutluhan TEKNOFEST takımlarını kutladı

TAKİP ET

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan TEKNOFEST'23'te Pamukkale Üniversitesi'ni temsil eden finalist takımlar ve takımların danışman öğretim üyeleri ile bir araya geldi.

PAÜ Merkez Yemekhaneleri Turuncu Salon’da düzenlenen programa Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ile birlikte Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Necip Atar, Prof. Dr. M. Ensar Yeşilyurt, Pamukkale Teknokent Genel Müdür Vekili Doç. Dr. İsmail Ovalı, idari yöneticiler, takım danışmanı öğretim üyeleri ile takım üyeleri öğrenciler katıldı.

 

Rektör Kutluhan: “Bir defa başarıya doğru yol almış takımlarımızın o yolda daha da ilerlemesi gerekiyor”

 

Yarışmacı öğrencilere desteklerin artacağını, ihtiyaç olunan konularda Pamukkale Üniversitesi olarak yardımcı olunacağını belirten Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan programda yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Bundan sonraki TEKNOFEST yarışmalarında daha fazla katılım olmasını istiyoruz.

 

Takımlarımızın ilerlemesi, ikinci olanın birinci olması, sıralamaya giremeyenin sıralamaya girmesi bizler için büyük önem arz etmekte. Bir defa başarıya doğru yol almış takımlarımızın o yolda daha da ilerlemesi gerekiyor. Onlara ve danışman hocalarına ekip ve ekipman desteği verelim. Diğer konu ise, bu sene 49 takım vardı ama biz 12 takımla finale kaldık. Geçen sene 25 takım ile finale kaldık.

 

Finale kaldığımız takım oranı yüksekse, ödül alma oranımız da yükseliyor. TEKNOFEST’e uluslararası bir boyut kazandırıldı. Uluslararası boyut da kazanınca takım sayısı ve proje sayısı artınca mecburen kalitenin de gelişmesi ve artmasını beklemekteyiz. Benim yol alan takımlar hakkında görüşüm bu şekildedir. Sonuçta biz hocalarımızla mevcut finale kalan bu 12 takımla gelecek sene de finale kalması bizim için çok önemlidir.”

 

Programda ayrıca Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necip Atar, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi (BAP) desteği ve ilgili şartlar hakkında öğrencilere bilgilendirme konuşması gerçekleştirdi.

 

Programda davetli katılımcılar olarak TEKNOFEST’23’te Pamukkale Üniversitesi’ni final yarışmalarında temsil eden 12 takım ve danışmanları ile 2023 TEKNOFEST’te Dikey İnişli Roket Yarışması Türkiye Birincisi Hazar Takımı üyeleri ve danışmanları; 2023 TEKNOFEST’te Elektrikli Araç Yarışmasında ALATAY isimli projeleriyle Kurul Özel Ödülünü kazanan ATAY Takımı üyeleri ve danışmanları; TEKNOFEST yarışmaları kapsamında düzenlenen 8. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı (ISIF’23) buluş yarışmalarında “Kuvözler İçin Bir Termoelektrik Isı Pompası” adlı buluşuyla altın madalya kazanan Dr. Öğretim Üyesi Osman Yeler; ISIF’23 buluş yarışmasında “Nano Katkılı Biyopolimer Yangın Söndürücü Toplar” adlı buluşlarıyla gümüş madalya kazanan buluş sahipleri Doç. Dr. Arzum Işıtan ve Dr. Öğretim Üyesi Mine Sulak; buluş yarışmasında “Revizyon Total Diz Arto Plastisi İçin Bir Aralayıcı (Speysır) Blok” adlı buluşuyla bronz madalya kazanan Prof. Dr. Harun Reşit Güngör yer aldı.

 

paü teknofest