REKTÖRE ÇİRKİN LİNÇ KAMPANYASI

TAKİP ET

Göreve geldiği günden bu yana ceşitli vesilelerle eleştirilen PAÜ Rektörü Hüseyin Bağ'a bu kez BİYOM üzerinden yüklendiler. Malum kesimin aylardır sürdürdüğü linç kampanyası, bu kez tutmadı. Zira Rektör Bağ, ekili alanları değil, ekili alanların kenarındaki atıl alandan kanalizasyon borusu için kazı yapınca, bunu fırsat bilenler, konuyu çarpıtıp hemen karalamalara başladılar. CHP Milletvekili de, olayı araştırmadan haber içeriği üzerinden eleştiriye başladı.

PAÜ’den bir türlü istediğini alamayan malum çevreler, aslı olsun, olmasın bütün imkanları ile güzide eğitim öğretim kurumumuzu yıpratmayı sürdürüyor.

Eski dönemlerin aksine, Rektör Hüseyin Bağ ile birlikte hem FETÖ’cülerden temizlenmeye çalışılan, hem de eğitim öğretim kalitesinin yükseltilmesine çalışılan PAÜ’den haberler yapan sadece bir zihniyet, yeniden ortaya çıkarak Rektör Bağ hakkında linç kampanyası başlattı.



Geçtiğimiz günlerde Türkiye geneline yayılan bir haberin, gerçekleri yansıtmadığı ortaya çıkarken, PAÜ tarafından yapılan basın açıklaması ve gönderilen resimlerle olayın gerçek boyutları ortaya konuldu.

BİYOM arazisi içindeki ekili alanların kullanılmayan kenar kısmında tesisler için önceden yapılmayan atık borusu için kanal açan Rektör Bağ, konu  araştırılmadan malum çevrelerce linç edilmeye çalışıldı. Oysa kanal açılıp, borular döşendikten sonra aynı alanın kullanıma açık olacağı ortaya çıktı.



REKTÖR BAĞ “ATIK SULAR DIŞARDAN AKIYORDU” 

Olaydan sonra Rektör Prof. Dr. Bağ, yaptığı açıklamasında “Arazinin üretim yapılmayan bölümünde, atık su tahliye borusu geçirmek için hat şeklinde kazı çalışması yapıldığına değinirken, ileride yapılması planlanan projeler için söz konusu atık su hattının ve alt yapının gerekli olduğunu” ifade etti.



Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ açıklamasında “Önceki gün basına yansıyan olay kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Arazinin boş, ekilmemiş, yerinden botanik bahçesinin ve planladığımız başka projelerimizin pis su tahliye borusunu geçirmek için 80-100 cm derinliğinde kanal açtık ve boruyu yerleştirip geri kapatacağız. Daha sonra o alan üzerine hocalarımız istedikleri her şeyi ekip dikebilirler.



Görüntüdeki bitkileri kepçe söktü. Onları da saksıya aldık. İstenildiği an tekrar dikilebilir. Bu çalışmada kesinlikle bahsedilen tohum projesini aksatacak bir durum olmamıştır. Arazinin bu kısmında yapılacak çalışmayı hocamıza bizzat ben izah ettim. Hocamız arazilerine girmemize izin vermeyeceklerini direneceklerini söyledi. Günlerdir de çalışma yapılmasını engellediler. Çalışmalar sırasında hocalara zor kullanılması gibi bir şey kesinlikle olmamıştır.

Bitki Genetiği ve Tarımsal Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİYOM) binası ve sera binası kısmı ile uygulama arazisi arasında bir kanal vardır. Bu çalışma uygulama arazisi kısmında yapılmıştır. Merkez binası ve sera kısmında hiç bir çalışma yapılmamıştır.



Merkez binası ve seranın atık suları (yani tuvalet, lavabo, duş vb atıklar) için kanalizasyon bağlantısı yapılmamış, öylece dışa akmaktadır. Bu da toplum sağlığı açısından uygun değildir. BİYOM Merkez binası ve seranın atık suları da hocalarımızın yapılmasına karşı direnç gösterdikleri hatta bağlanacaktır.
Yerleşkemiz dar bir alanda ve yeni projeler için yere ihtiyacı var. Üniversitemizin dağın yamacında olan ve yıllardır atıl kalan bir alanı var. Bu alanda yeni projelerimizi gerçekleştirmeyi planlıyoruz.

Söz konusu projelerimiz şunlar:
Botanik Bahçesi,  Bu projeye geçtiğimiz Kasım ayında başladık. Nisan ayında ilk etabı tamamlanacak. İkinci etabı bu yıl Ekim ayında tamamlanacak.
Kreş Projesi: proje ve ödeneği hazır ihale sürecinde.
Bu projelerin yanında ayrıca;
Bilim Müzesi, Yapay Zeka Uygulamaları Mükemmeliyet Merkezi,
Çocuk Üniversitesi ve Kütüphanesi,
Teknofest vb. yarışmalar için Öğrenci Projeleri Geliştirme ve Destek Merkezi projelerimiz için de gerekli hazırlık ve altyapı çalışmaları başlatılmıştır.

Bu projeler gündem olan araziyi çevreleyen bölümdedir. Söz konusu atık su hattı tüm bu projeler için bir alt yapı çalışmasıdır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” şeklinde konuştu.

Öte yandan, PAÜ Rektörlüğüne telefon açarak veya bir kişi göndererek araştırma yapmadan basın açıklaması yapan CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’ya da vatandaşlar tepki gösterdi. Vatandaşlar, “Bir habere bakarak eleştiri yağmurunda bulunmak bir vekile yakışmıyor. Mademki eleştiri yapacak veya gerçeği kamuoyuna anlatacak, o zaman yetkililerden durumu sorması gerekirdi. Eğer yetkililerin açıklamasına güvenmiyorsa bir kişi gönderecek ve durumu araştıracaktı. Rektörlük tarafından gönderilen resimlerde olayın açıkca provoke olduğu görülmektedir. Mevcut binalerin ve yapılacak olan projelerdeki binaların atık tahliye boruları nereden geçecek? Temizlik ve virüs konusunda çırpındığımız şu günlerde lağımların dışarıdan akmasını mı bekliyor?” dediler. 
 

malum çevreler harekete geçti… rektÖre Çİrkİn lİnÇ kampanyasi hüseyin bağ denizli denizlimuhabir denizli haberleri biyom