Saç Ekimi Nedir? Neden Önerilir?

TAKİP ET

Saç ekimi, saç derisinin bir kısmından tek tek saç köklerinin çıkarıldığı ve saçların seyreldiği bölgelere ekildiği cerrahi bir uygulamadır. Zamanla bu nakledilen foliküller büyüyecek ve normal görünümlü saçlar üretecektir.

Saç ekimi, saç derisinin bir kısmından tek tek saç köklerinin çıkarıldığı ve saçların seyreldiği bölgelere ekildiği cerrahi bir uygulamadır. Zamanla bu nakledilen foliküller büyüyecek ve normal görünümlü saçlar üretecektir. Saç ekimi uzun bir süredir uygulanmaktadır. Ancak son zamanlarda kelliğe kalıcı bir çözüm olarak kabul edilmiştir. Saç ekimi söz konusu olduğu zaman karşımıza tam anlamıyla geniş kapsamlı bir uygulama seçeneği karşımıza çıkar! https://hospitalturk.com/saç ekimi konusunda yeni nesil çözümlere imza atan bir platform olarak dikkatleri üzerine çekmektedir.

 

Saç ekimi, androgenetikalopesi olarak da bilinen erkek ve kadın tipi kelliklerin tedavisinde kullanılabilir. Bu tip kellik, genetik olarak duyarlı saç folikülleri minyatürleştiğinde ve sonunda hiç saç çıkmayana kadar giderek daha ince saçlar ürettiğinde ortaya çıkar. Saç ekimi, erkek tipi kellikten etkilenen kafa derisinin herhangi bir bölgesini eski haline getirmek için kullanılabilir. Prosedür aynı zamanda seyrek kaş veya kirpikleri doldurmak için de kullanılabilir. Burada saç ekiminin üst düzeyde hayata geçirilmesi için profesyonellerin sürece dahil edilmesi gerekir.

 

Saç ekimi herkes için bir seçenek değildir. Bu tedaviyi yalnızca önemli miktarda saç kaybınız varsa veya kafa derinizde mevcut saç çizginiz veya kaşlarınız tarafından kapatılmayan bölgeleriniz varsa düşünmelisiniz. Bu aşamada alanında uzman olan bir ekip tarafından gerekli kontroller yapıldığı zaman saç ekiminin başarılı sonuçlardan da söz edebiliriz. Hospitalturktam da bu kapsamda saç ekiminin kapsamlı bir şekilde yapılması konusunda yeni nesil çözümlere imzasını atmaktadır.

 

Saç Ekimi Neden Önerilir?

 

Saç ekimi, alopesi nedeniyle kaybedilen kafadaki saçları eski haline getirmek için yapılır. İyi saç büyümesi olan bölgelerden saç alınmasını ve kellik olan bölgelere nakledilmesini içerir. İşlem hasta tarafından veya bir cerrah tarafından lokal anestezi altında yapılabilir. Tedavi en çok tek bir bölgede yoğun kellik ve yanlarda, arkada, üstte saç incelmesi olanlar için uygundur.

 

Saç ekimi, saç büyümesinin iyi olduğu bölgelerden sağlıklı foliküllerin alınması ve saçın az olduğu veya hiç olmadığı alanlara ekilmesidir. Bu, iki farklı yöntem kullanılarak yapılabilir. Bunlar FUT ve FUE tekniğidir. FUT tekniğinde sadece foliküler üniteler nakledilir. Saç derisinin arkasından foliküler üniteler içeren bir doku şeridi alınır ve saçsız bölgeye nakledilir.

 

Donör alan normal şekilde iyileşir ancak kenarlarında zamanla kademeli olarak kaybolan doğrusal bir yara izi bırakır. FUE tekniğinde Foliküler üniteler, küçük bir biyopsi cihazı ile donör alanından tek tek çıkarılır. Bu tarz uygulamalar üst düzeyde bir teknik kabiliyeti gerekli kılar. Dolayısıyla saç ekiminin mutlaka alanında uzman olanlara yaptırılmak durumundadır.

 

Saç ekimi, saçların vücudun bir kısmından diğerine taşınmasını içeren cerrahi bir uygulamadır. Erkek tipi kellik, kadın tipi kellik ve diğer saç dökülmesi türlerinin tedavisinde kullanılır. Erkeklerde saç dökülmesi genellikle şakaklarda veya tepede saç çizgisinin geri çekilmesiyle başlar ve ardından saçlı derinin üst kısmında incelme ile devam eder. Burada mutlaka titiz bir çalışmanın ortaya konulması şarttır.

 

Saç çizgisi genellikle bir erkek 20'li yaşların sonunda veya 30'lu yaşların başına geldiğinde geri çekilmeye başlar. Kadın tipi saç dökülmesinin en yaygın nedeni genetiktir. Ayrıca hamilelik, doğum ve menopoz sırasında meydana gelen hormon değişikliklerinden de kaynaklanabilir. Stres, yetersiz beslenme ve yaşlanma gibi diğer faktörler de rol oynayabilir. Şayet bu tarz bir tekniğe dair kapsamlı bilgilere ulaşmayı isterseniz siteyi ziyaret ediniz.

 

Saç Ekiminin Özellikleri Nelerdir?

 

Saç ekiminin temel amacı, saç derisinin bütünlüğünü korurken doğal bir görünüme kavuşturmaktır. Bu amaca ulaşmadaki kilit faktör, saç derinizin ve yoğunluk ve doku da dahil olmak üzere saç özelliklerinin kapsamlı bir analizini içeren uygun planlamadır. Saç ekiminin üst düzeyde bir etkiyi ortaya koymak konusunda yeni nesil çözümlerin merkezinde yer aldığını rahatlıkla ifade edebiliriz. Günümüz koşullarında saç ekiminin üst düzeyde bir kalitede hayata geçiriliyor olması; saç ekimine olan ilgiyi de arttırmaktadır.

 

Saç ekiminin en yaygın şekli, bireysel donör foliküllerin başınızın arkasından ve yanlarından saç kaybettiğiniz bölgelere taşınmasını içerir. Foliküler ünite ekstraksiyonu (FUE) adı verilen bu prosedürde, her bir greft çevre dokuya zarar vermeden veya saç derinizde iz bırakmadan tek tek çıkarılır. Burada farklı tekniklerin uygulanıyor olması, saç ekiminin üst düzeyde bir kalitede hayata geçirilmesi konusunda yeni nesil çözümler ortaya konulmaktadır.

 

FUE saç ekimi tekniğinin diğer yöntemlere göre birçok avantajı vardır. Ameliyattan sonra kafa derinizde herhangi bir kesi veya dikiş olmaz.Önceden kafanızı tıraş etmene gerek yoktur. Ekilen saçların tekrar çıkması diğer yöntemlere göre daha kısa sürer. Operasyon sırasında anesteziye ihtiyacınız yoktur. Bundan dolayıdır ki FUE tekniğinin hasta konforu açısından iddialı bir konumda yer alır. Tam da bu kapsamda Hospitalturk.comsaç ekimi konusunda profesyonel bir hizmetin içerisinde bir platform olarak dikkatleri üzerine çekmektedir.

 

Saç Ekimine Neden İhtiyaç Duyulmaktadır?

 

Saç ekimi saç yoksunluğu sorununa pratik çözümler ortaya koyduğundan ihtiyaç duyulan bir tekniktir. Saç ekiminde dikkat edilmesi gerekenler konusuna özen göstermek bu tarz hizmetlerin üst düzeyde kalitede sunulması mümkün olur. Saç ekimi, saçlarını kaybetmiş hastaların en sık yaptığı işlemlerden biridir. Bu işlem, saçların başın arkasından alınmasını ve daha sonra inceltme bölgelerinin üzerine yerleştirilmesini içerir.

Saç Ekimi hem erkeklere hem de kadınlara yapılabilir. Ancak en çok erkek tipi kellik nedeniyle saçlarını kaybeden erkekler tarafından kullanılır. İşlem hızlı bir düzeltme değildir ve saçlarınızın bir gecede tekrar uzamasını sağlamaz, ancak uzun vadeli olumlu etkileri vardır. Saç ekimi, yıllarca sürecek sağlıklı yeni büyümenin tam başını yeniden kazanmanıza olanak tanır. Siz de saç ekimi konusunda kapsamlı bilgileri edinmeyi isterseniz burayı tıklayınız!

Saç Ekimi Nedir?