Sağanak yağış geliyor

TAKİP ET

Denizli'de 4 gündür etkili olan kavurucu sıcaklar yerini yağışlı ve serin havaya bırakıyor. Denizli'de Cuma gününden itibaren il genelinde gök gürültülü ve sağanak yağışın etkili olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre,  Denizli’de kavurucu sıcakların yaşandığı son günlerde hava sıcaklıkları 40’ın üzerinde seyrediyor. Bugün 39 derece olarak açıklanan hava sıcaklığı kent merkezinde öğle saatlerinde 40’ın üzerinde hissedilmesi bekleniyor.

METEROLOJİDEN SICAK HAVA DALGASI UYARISI

Meteoroloji Müdürlüğü, Denizli ve bir çok il için sıcak hava dalgası uyarısı yaparak; “Vatandaşlarımızdan özellikle kronik rahatsızlıkları bulunanlar ile çocuk ve yaşlılarımızın aşırı sıcak havanın neden olabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları ve güneş ışığının dik geldiği saatlerde açık havada bulunmamaları sağlıkları açısından önem arz etmektedir” ifadelerine yer verildi.

SERİN VE YAĞIŞLI HAVA GELİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 21 Mayıs Perşembe gününden itibaren yurdun kuzeybatı kesimlerinden itibaren başlayacak serin ve yağışlı sistemle birlikte hava sıcaklıklarının Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri kademeli olarak azalarak ülke genelinde mevsim normalleri civarına ineceği tahmin ediliyor.
Denizli’de Cuma günü il genelinde gök gürültülü ve sağanak yağışın olacağı tahmin edilirken hava sıcaklığında 8 ila 12 derece düşeceği bekleniyor.
Haber merkezi
 
 

yağmur geliyor hava durumu denizli denizlimuhabir denizli muhabir denizli hava durumu yağmur sıcaklık