Sağlık kuruluşu bulunmayan yere Sağlık Lisesi açılmasına tepki

TAKİP ET

Eğitim İş üyeleri Irlıganlı'da bulunan sağlık meslek lisesi önünde eylem yaptı. Öğrencilerinin yüzde 97'sinin Denizli'den gittiği okulun bir hastane yakınında bulunması gerektiği kaydedildi.

Eğitim İş Sendikası üyeleri, Pamukkale ilçesine bağlı Irlıganlı Mahallesi’nde bulunan sağlık meslek lisesinin yerinin yanlış olduğunu, öğretmen ve öğrencilerin taşımalı eğitime zorlandığını savunarak eylem yaptı. Okul önünde toplanan sendika üyeleri, Irlıganlı MTAL’ın yakınında hiçbir sağlık kuruluşu bulunmadığını kaydetti, kuruluş amaçlarına aykırı olarak eğitim ve öğretime devam ettiğini belirtti.

 

‘SİYASİLER SEÇİM VAADİ YAPTI’

 

Eğitim İş 2 No’lu Sendika Başkanı Namık Kemal Aydoğan sağlık meslek liselerinin yakınlarında mutlaka sağlık kuruluşlarının bulunması gerektiğinin altını çizerek, “Bu okul neden Irlıganlı’ya taşınmıştır?

 

Dönemin okul müdürü ve siyasilerin seçim vaadiyle bugünkü yerine taşınmıştır Yüzlerce öğrenci ve öğretmen taşımalı eğitime zorlanmıştır. Sağlık Meslek Liseleri insan sağlığına yatırım yapılan, bu yönüyle eğitimlerin önemli olduğu hassas bir okuldur.

 

Zekanın yanında el becerileri de bu okulun eğitimi için önemlidir. Öğrencilerinin akademik yönü kadar ilgileri ve sağlık alanına yatkınlığı ön plana çıkmaktadır. Yani eğitimde hatayı affetmeyecek bir okul türüdür . Bu okulların hastanelere, sağlık kuruluşlarına uzak yerleşkelerde olması ilgiyi azaltmakta, başarılı öğrencilerin bu okulu tercih etmesini zorlaştırmaktadır” ifadelerini kullandı.

 

‘ÖĞRENCİLERİ DENİZLİ’DEN GİDİYOR’

 

Aydoğan, Irlıganlı MTAL öğrencilerinin yüzde 97’sinin Denizli’den taşıma ile geldiklerini belirterek; “^Öğretmenlerin tamamı Denizli’den gidip gelmektedir. Okul yöneticileri Denizli’de oturmaktadır. Öğrencilerin stajları Denizli’de yapılmaktadır. O zaman bu okulun Irlıganlı’da olmasını gerektirecek hiçbir somut gerekçe bulunmamaktadır. Öğrenci, öğretmen, idareci yıllardır gidip gelirken, bu kadar ekonomik gider, bu ülkenin ekonomik kaybı değil midir? Zaman kaybı, trafik riski bu eğitimi olumsuz etkilemektedir. İvedilikle bu okulun Denizli kent merkezine, bir sağlık kurumu yakınına taşınması için gereğinin yapılmasını yetkililerimizden istiyoruz” diye konuştu.

 

Eğitim-iş sendikası Namık Kemal Aydoğan