Sahte oyuncu oynatan yöneticiye 2 ay ceza

TAKİP ET

Amatör lig mücadelesinde Bozkurtspor'da sahte oyuncu oynatan yöneticiye 2 ay ceza verildi.


HABER MERKEZİ

Yeni Asır gazetesi'nden Sebahattin Alp'in haberine göre;  Denizli Amatör Futbol'da İl Disiplin Kurulu kararları açıklandı. 01.12.2019 tarihinde Şirinköy Stadı’nda oynanan ve Bozkurt Belediyespor'un 4-2 kazandığı Şirinköyspor-Bozkurt Belediyespor 1. Amatör Küme B Grubu müsabakasında Bozkurt Belediyespor’un esame listesinde yazılı olan 14 forma numaralı 3541780 lisans nolu Ali Karaman’ın yerine, Mehmet Eşbak’ın oynadığına dair Şirinköyspor’un yaptığı itiraz İl Disiplin Kurulu’nda değerlendirildi.

Değerlendirme neticesinde, hakem ile fotoğrafı çekilen oyuncunun esame listesindeki Ali Karaman olmadığı, en son lisansı Yukatel Denizlispor’un altyapısında görülen Mehmet Eşbak isminde ki oyuncunun olduğu anlaşıldı.

Belgelerin haksız kullanımı Futbol Disiplin Talimatı 47. maddesinin ihlal edildiği anlaşıldığından, ilgili müsabakada Bozkurtspor Belediyespor’un hükmen mağlubiyetine, 3 puan tenziline karar verildi.

Eyleme iştirak eden Ali Karaman’a 8 maç, Mehmet Eşbak’a ise 8 maç ceza, ilgili müsabaka esame listesinde ismi bulunan yönetici Ufuk Elkama’ya ise 2 ay hak mahrumiyeti cezası verildi.

Elkama, 2 hafta önce de oyun alanına girme ve sportmenliğe aykırı hakaretten 7 gün ceza almıştı.

Yatağanspor ve Kelekçispor'un sezon başında ligden çekilmesiyle düşmenin olmadığı B Grubunda 7 maçta 1 beraberliği ve bir galibiyeti bulunan, Belediyespor'un 3 puanı silindiği için 10 takımlı grupta 4 puanla 8.sırada yeraldı

sahte oyuncu oynatan yöneticiye 2 ay ceza ufuk elkama