Sahtekar mı? Mağdur mu?

TAKİP ET

Denizli'de yaşanan ve tüm Türkiye'nin merakla izlediği, yasak aşk, dolandırcılık, üfürükçü hoca bilmecesini konu eden TV programında ortaya atılan iddialar, bu kadar da olmaz dedirtti.

 Esra Erol’un sunduğu programa katılan 45 yaşındaki Selami M. isimli kişi, yasak aşk yaşadığı iddia ettiği Halime H.’nin kendisini 1.5 milyon TL dolandırdığını iddia etti. Telefonla programa bağlanan Halime H., Selami M.’nin dikili bir ağacı olmadığını ve kendisinin mağdur olduğunu söyledi.
SELAMİ FALCI MI?
1.5 milyonluk dolandırıcılık olayı ile başlayan programın seyri bir anda tamamen değişti ve Selami M.’nin üfürükçü, büyücü, falcı olduğu iddiaları ortaya atıldı.
Telefonla programa katılanlar, Selami M.’nin, Denizli’den sonra taşındığı Ayfon’un Dazkırı İlçesi’ne bağlı Hasandede köyünde, faal bakarak, muska yaparak, okuyarak ve üfleyerek vatandaşların dini duygularını sömürdüğünü ve bu yolla kazanç sağladığını söylediler.
EVLİ VE YASAK AŞK YAŞADI
Selami M. 22 yıllık evli olduğunu ve Halime H. İle bir restaurantta tanıştıktan sonra gönül ilişkisinin başladığını belirterek, “Restauarantta tanıştık kendisiyle. Önce adının Arzu olduğun söyledi. Sonra gerçek isminin Halime olduğunu belirtti. 2 ay gönül ilişkisi yaşadıktan sonra Denizli’de apart tutarak birlikte yaşamaya başladık. Ben hayvancılık işi yapıyordum. Kendisi ise inşaat ile ilgileniyordu. Yaptığı bir inşaattın masraflarını ben karşıladım. İnşaatla ilgili 600 bin civarında kendisine ödeme yaptım. Toplamda 2 yıllık ilişkimiz süresince 1.5 milyon paramı aldı” dedi.
“DİKİLİ AĞACI YOK Kİ PARA VERSİN”
Esra Erol’un programına katılan Halime H., Selami M.’nin, dikili bir ağacı olmadığını söyleyerek, “Ben inşaat işi yapıyorum. Selami M.’nin bir dikili ağacı yok ki bana para versin. Kendisi için çocukları için bugüne kadar ne yapmış ki, benim için yapsın. Yalan söylüyor. Asıl onun benden beklentisi vardı. O bana bakmadı, asıl ben ona baktım” dedi.
Selami M.’nin evli olduğunu sonradan öğrendiğini de söyleyen Halime H., “Selami M.’nin evli olduğunu ilişkimiz devam ederken öğrendim. Sonra da beni eşiyle tanıştırdı. Kendisi benim hakkımda birçok kez suç duyurusunda bulundu. Dolandırdı, her şeyimi aldı diye beni şikayet etti. Ancak, hepsinde takipsizlik kararına varıldı” dedi.
“BANA ORTAK OLDUĞUMU SÖYLEDİ”
Programa katılan Selami M., inşaatlarla ilgili verdiği paranın belgeleri olduğunu belirterek, “İnşaat su basmanı kısmında iken inşaatı bitirmek için benden para talep etti. 418 bin TL ustalara ve alınan malzemelere para verdim. Bana inşaatta ortak olduğumuzu söylüyordu. Aynı evde yaşadığımız için resmi bir işlem yapılmadı. Toplamda inşaatla ilgili 600 bin para ödedim. Ödeme yaptığım belgeler evdeydi. Hepsini aldı gitti. Sonra da uzaklaştırma kararı alarak beni evden uzaklaştırdı” dedi.
“EVİNE 3 KADIN GÖTÜRDÜM”
Esra Erol’un programına katılan bir şahıs, Selami M.’nin dolandırıcı olduğunu belirterek, “Ben Çivril’de taksicilik yapıyorum. Üç kadın benim arabama binerek, Dazkırı’nın Hasandede köyüne gitmek istediklerini söylediler. Selami M. ile görüşeceklerini belirtiler. Bende bayanlara, bu kişinin sahtekar dolandırıcı olduğunu söyledim. Ancak beni dinlemediler ve görüşmeye gittiler. Köyde herkes, Selami M.’yi, Selami Hoca olarak bilir” dedi.
“GAZİNODAKİ KADINA AŞIK OLMUŞ”
Selami M. ile ilgili iddialarını sürdüren Çivrilli taksici, Dazkırı’ya götürdüğü kadınlardan birinin eşinin gazinoda çalışan bir kadına aşık olduğunu belirterek, “Selami M.’nin yanına götürdüğüm kadınlardan birinin eşi gazino da çalışan bir kadına aşık olmuş. Kocasını döndürmek için Selami M.’nin yanına gitti.
 Diğer bayanında gelini evden kaçıyormuş. Onu okutturmak için gitti. Üçüncü bayanın ise altınları çalınmış, altınları geri getirtmek için Selami M.’nin yanına gitti. Bayanlardan bir tanesi Selami Hoca lakaplı Selami M.’ye faal bakması, okuması için 1.500 TL verdiğini söyledi. Köyde herkes biliyor bunu. Hocalık yaptığını. Lüks arabalar köye, bunun evine gelip gidiyor” dedi.
Denizli’de yaşanan ve Afyon Dazkırı İlçesi’ne bağlı Hasandede köyüne uzanan yasak aşk, dolandırıcılık ve dini duyguları istismar eden üfürükçü Hoca iddiaların yer aldığı Esra Erol programında iddialar devam ederken gerçeğin ne gün yüzüne çıkarılması için program devam ediyor. OBJEKTİF20