Sarayköy'de "gece pazarı" kurulmamış!

TAKİP ET

Sarayköy Pazaryeri'nin; dün gece ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından kurulduğu yönünde yapılan haberlere, Sarayköy Belediyesi açıklık getirdi.

Sarayköy Belediyesi tarafından yapılan açıklamada; Cumartesi günleri kurulan pazarda satış yapacak müstahsillerin Cuma akşamından hazırlık yaptıkları, bunun da vatandaş tarafından pazar yeri açılmış gibi algılandığı ifade edildi. Ayrıca, Pazar yerinde biriken vatandaşların da zabıta tarafından hemen dağıtıldığı anlatıldı.

İşte! Sarayköy Belediyesi'nin pazar'a ilişkin açıklaması:

İçişleri Bakanlığı tarafından ilan edilen sokağa çıkma yasağının duyulmasının ardından, Sarayköy Belediyesi'nin ismi kullanılarak bazı sosyal medya mecralarında ve haber sitelerinde "Sarayköy'de gece pazarı kuruldu" şeklinde yayınlanan görüntüler ve yanlış bilgiler üzerine kamuoyunun doğru bir şekilde bilgilendirilmesi ihtiyacı hasıl olmuştur.

*Cumartesi günleri kurulan Sarayköy pazarı, tarihi çok eskiye dayanan ve sadece ilçenin değil hem Denizli'nin hem de bölgenin en büyük, en önemli pazarlarından bir tanesidir. Sabah çok erken saatlerde başlayan cumartesi pazarı akşama kadar devam etmektedir.

Bu sebeple pazarın kurulma hazırlıkları cuma gecesinden başlamaktadır. Cuma gecesinden pazaryerine gelmeye başlayan manav ve müstahsiller, ürün ve tezgah hazırlıklarını yapmaktadır.

*Koronavirüs salgınının ortaya çıkmasının ardından gerek ilgili bakanlıklardan gelen genelgeler gerek İl Hıfzısıhha Kurulu kararları gerekse de İlçe Hıfzısıhha Kurulu kararları doğrultusunda Sarayköy Belediyesi tarafından pazaryerinde her türlü tedbir alınmış, dezenfekte çalışmaları sürekli olarak yapılmış, sosyal mesafe kuralları çerçevesinde vatandaşların sağlıklı ve güvenli bir ortamda alışveriş yapmaları sağlanmıştır.

*Dün akşam ise sokağa çıkma yasağı haberlerinin duyulmasının ardından bazı vatandaşlarımız yetkili kurumların açıklamalarını beklemeden kısa süreli bir panik yaşamış, pazaryerinde cumartesi gününe hazırlık yapan esnaflardan ürün almaya çalışmıştır.

Güvenlik güçlerimiz ve zabıtamız tarafından hemen gerekli müdahaleler yapılmış, vatandaşlarımızın sakince evlerine dönmeleri ve pazaryerinin boşaltılması sağlanmıştır.

*İlçe pazarımızın önümüzdeki hafta devam edeceği bilgisi belediyemiz hoparlör sisteminden 32 mahallemizdeki vatandaşlarımıza iletilmiş ayrıca sosyal medya hesaplarımızdan da bilgi paylaşımı yapılmıştır.

*Sokağa çıkma yasağı haberlerinin ardından vatandaşlarımızın 2 günlük bu süreci en rahat şekilde geçirmeleri için toplantı yapılmış. İlçemizde bulunan 6 ekmek fırınımıza 32 mahallemiz paydaş edilerek araçları ile her gün vatandaşlarımızın evlerine kadar giderek ekmek ihtiyaçlarının alınması sağlanmıştır.
Bu sebeple bazı sosyal medya mecralarında ve haber sitelerinde "Sarayköy'de gece pazarı kuruldu" şeklinde yayınlanan haberlerin gerçeği yansıtmadığını, koronavirüs salgınına karşı ilk günden bu yana tedbiri ve dikkati asla elden bırakmayan Sarayköy halkının aynı bilinçle hareket etmeye devam ettiğini kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Haber merkezi
 
 

sarayköyde gece pazarı kurulmamış! denizli denizlimuhabir denizli haberleri