Şehirlerarası Otobüs Seyahat İzin Belgesi'ni nereden alacaksınız?

TAKİP ET

Şehirlerarası otobüslerle seyahat etmek isteyenlerin nerelerden izin alacaklarına ilişkin Denizli Valiliği yeni bir genelge yayımladı.

Genelgeye göre, şehir dışına çıkmak isteyen veya seyahat etmek isteyenlerin hangi hallerde izin almaları gerektiği ve bu izinleri nereden almaları gerektiği konusunda açıklama yapıldı.

İşte, Valilik tarafından yapılan o açıklama:

"Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de vaka sayısında artışlar yaşanan Koranavirüs (Covid-19) virüsünün en temel özelliği fiziksel temas, hava yolu vb. yollarla çok hızlı bulaşması nedenleri ile İçişleri Bakanlığının 28.03.2020 tarihli Koranavirüs Tedbirleri/ Otobüs Seferleri Konulu Genelgesi kapsamında, Denizli’den İl dışına otobüs ile yolculuk yapacak olan vatandaşlarımızın, şehirlerarası otobüs ile seyahatleri aşağıdaki şartlar doğrultusunda yeniden düzenlenmiştir.
 
Buna göre
 
Tedavi ihtiyaçları nedeniyle doktor kararıyla sevk edilenler
Birinci derece yakınları vefat eden veya ağır hastalığı olanlar.
Son on beş gün içerisinde Denizli’ye gelen ve kalacak yeri bulunmayıp ikamet yerlerine dönmek isteyenler
 
Denizli Büyükşehir Belediyesi uhdesindeki 444 85 20 numaralı çağrı merkezini arayarak şehirlerarası seyahat taleplerini ileteceklerdir.
 
        Yukarıdaki şartlara haiz vatandaşlarımıza Pamukkale İlçesi Seyahat İzin Kurulunca “Şehirlerarası Otobüs Seyahat İzin Belgesi” düzenlenecektir.
 
        Bu belge ile;
 
Denizli-Aydın-İzmir
Denizli-Antalya
Denizli-Afyonkarahisar-/Ankara
Denizli-Bursa-İstanbul
 
Güzergahlarında otobüsle seyahat edebileceklerdir.
 
Kamuoyuna duyurulur."
 
Hasan KARAHAN
Denizli Valisi

Şehirlerarası otobüs seyahat İzin belgesi i nereden alacaksınız? denizli valiliği denizli denizlimuhabir denizli haberleri coronavirüsü