Sekreter Veli Baysal'ın bu paylaşımları çok tartışılır

TAKİP ET

PAÜ Rektörü Kutluhan'ın, Sosyal Medya hesaplarında mevcut iktidarı güya eleştirmek adına tüm toplumun temel değerlerini eleştiri sınırlarını aşan, karalayan ve küçük düşürücü paylaşımlar yapan Sekreter Veli Baysal ısrarı merak uyandırmaya devam ediyor.

Vekil görevinden Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 2021 Ocak ayında Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğüne asaleten atanan Prof. Dr. Kutluhan, daire başkanlıklarını değiştirme girişimlerinin ilki içerisinde üniversitelerin kalbi sayılan Strateji Daire Başkanlığına Daire başkanlığı daimi kadrosunda bulunan yıllarca Strateji Daire başkanlığı içinde çalışmış ve uzmanlık alan bilgisi tamamen Strateji Daire başkanlığı olan daire başkanı Erdoğan Turgut’u koordinatör yapmak üzere daire başkanlığından alarak asıl kadrosu Spor Bilimleri Fakülte Sekreterliği olan Veli Baysal’ı vekaleten daire başkanı olarak atamıştı.

 Ne var ki kısa bir süre sonra, asıl kadrosu fakülte sekreterliği olan Veli Baysal’ı, bazı gazete haberlerinden ve söylentilerden duyulduğu kadarıyla, mevcut iktidarı ve toplumsal değerleri eleştiri sınırlarını aşan aşağılayıcı derecede olan paylaşımları gerekçe gösterilerek daire başkanlığından alıp pasif bir görevlendirme şekli diye bilinen koordinatör olarak görevlendirilmişti.

 İlginçtir ki yakın bir zamanda ise Veli Baysal, pasif olan koordinatör görevlendirmesinden fiili bir görevlendirme olarak Yabancı Diller Yüksek Okulu sekreterliğine atandı.

Yabancı Diller Yüksek Okul sekreterliğini ise yıllarca fiili olarak sürdüren Murat Ergen ise Mühendislik Fakültesine pasif göreve, yani koordinatör olarak görevlendirildi.

Mevcut daire başkanının asıl kadrosu ve uzmanlık alanı strateji ve hesap uzmanlığı olmasına rağmen görevden alınıp yerine Veli Baysal’ın asil kadrosunun sekreterlik olmasına rağmen hesap ve strateji uzmanlığı gibi alan bilgisi gerektiren Strateji Daire başkanlığına atanması ve görevden alınıp koordinatör yapılıp yeniden aktif görev olarak Yabancı Diller Yüksekokul Sekreterliğine atanmasının arkasında ne olduğu tam olarak bilinmezken, liyakat temelli nedenlerden ziyade üst yönetim ile komşuluk ilişkilerinin etkili olmuş olabileceği de gelen söylentiler arasında.

İşte o çok tertışılacak paylaşımlardan bazıları:



 

Sekreter Veli Baysal Rektör Ahmet Kutluhan hükümet karşıtı paylaşım cimer bimer