Şeniz Doğan üzüm bağına girdi

TAKİP ET

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan yıllar sonra gençliğinde olduğu gibi şalvarı çekti. Çal'da kadınlarla birlikte elinde maakas üzüm kesti. Doğan, Çal ve Bekilli yöresinde bağ bozumunun ne kadar önemli olduğunu dile getirerek, "Çal'da, bağ bozumundayız. Bağ bozumu emektir, dayanışmadır' dedi.

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan yıllar sonra doğup büyüdüğü ata topraklarında üzüm hasadına katılaraka, Çallı kadınlarla birlikte bağa girdi ve üzüm kesti. Aslen Bekillili olan Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, belediye başkanı olduktan sonra ilkkez ata topraklarına giderek şalvarını giyip eline makas aldı.



Üzüm hasadının Çal ve yöresi için çok önemli olduğunu, ancak “her yıl çiftçinin ürününü satamamaktan hayal kırıklığı yaşadığını, yorulduğunu” belirten Başkan Doğan, “Her yıl çiftçimiz büyük hayal kırıklyığı yaşıyor. Ne ürünü para ediyor, nede doğal afetlerden istediği gibi ürün kaldırabiliyor. Bu sene sel ve dolu felaketi yaşayan Çal ve yöresindeki çiftçilerimiz çok zahmet çektiler.” Dedi.  Başkan Şeniz Doğan, Çallı kadınlarla üzüm keserken, bağ, bahçe işlerine elinin çok yatkın olduğunu da gösterdi.



CHP Çal İlçe Başkanı Ömer Dağlı ile birlikte Çal’daki üzüm hasadına katılan Doğan, bağda çalışan kadınların dertlerini de dinledi, Onlardan biri gibi üzüm kesti, Keleter (üzüm sepeti) taşıdı. Adeta Çallı kadınlarla yarışan başkan Doğan, üzüm hasadının uzun bir süreçten geçerek emeğe ulaşılmasının son durağı olduğunu söyledi.



Doğan, “Bağ bozumu uzun ve yorucu bir sürecin ardından nihayet emeklerin karşılığı olan son ürünün toplandığı günlerdir. Çal'da, bağ bozumundayız. Bağbozumu emektir, dayanışmadır” dedi. 

 

denizli çal bekilli merkezefendi belediye başkanı şeniz doğan bağ bozumu denizlimuhabir muhabir denizli haberleri