SERİNHİSAR'DA MECLİS USULSÜZ MÜ TOPLANDI?

TAKİP ET

Serinhisar Belediyesinin CHP'li üyesi H.Hüseyin Çelik, Temmuz ayında tatile girmesi gereken meclisin, tatile girmeyerek yaptığı toplantıyı usulsüz buldu. Çelik, 'hukuki yollardan hakkımı arayacağım' dedi.

Konuyla ilgili olarak dilekçede hazırlayan CHP’li üye H.Hüseyin Çelik, Temmuz ayında yapılan toplantının kendisinden habersiz yapıldığını da iddia ederek, “benim bulunduğum komisyondaki diğer arkadaşların da bu toplantıdan haberi yok. Üstelik bir de karar almışlar” diye konuştu.

Çelik, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında; “Tatilin Ağustos ayına alınması gerekçesiyle bir toplantı daha yapılmış. Ben planlamamı ona göre yaptığım için bu oturuma katılamadım. Son yapılan meclis toplantısında Plan ve Bütçe Komisyonu raporu meclise sunulmuş. 

Hüseyin Karabuğa, Ethem Karaken ve benim üye olduğum bu komisyonda bir karar alınmış. Ancak bu kararda ne benim ne de komisyon başkanı olan Hüseyin Karabuğa’nın, toplantı ve karar hakkında  haberi de yoktur imzamızda bulunmamaktadır. 

Hal böyle iken komisyon kararı meclise sunulmuş ve kabul edilmiş. Böyle bir uygulamayı kabul etmemiz mümkün değildir. Kanunu haklarımı kullanmayı düşünüyorum ve davacı olacağım” dedi. 

Bilgim dışında gelişen olaylardan sonra raporun imzalanması konusunda çağrı aldığını ekleyen Hasan Hüseyin Çelik bura da “toplantı ücretini alamazsınız” diye bir ibare konulmuş.

Bizim derdimiz para değil, bizim derdimiz kanunlara ve nizamlara uyulması ve yapılan işlemlerin hukuk çerçevesinde işletilmesidir.