SESİMİZİ DUYUN!

TAKİP ET

Acıpayam'da 20 Mart'ta meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremin ardından yaraların sarılması ve yaşamın normale döndürülmesi çalışmalarının yetersiz olduğunu belirten ilçe halkı CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek, yetkililere seslendi. CHP'li Karaca, depremin üzerinden 4 ay geçmesine rağmen bölgede yaşayan vatandaşların mağduriyetlerinin giderilemediğini, vatandaşların ağır koşullar altına yaşamlarını sürdürmeye çalıştıklarını söyledi. 



“ACİLEN AFET BÖLGESİ İLAN EDİLSİN” 

Acıpayam’ın acilen afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini vurgulayan CHP Denizli Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, “Depremin yaralarının sarılması anlamındaki çalışmalar oldukça ağır ilerliyor. Depremde zarar gören ve ağır hasarlı olup yıkılması gereken 6 ve 8 derece hasarlı binaların yıkımı henüz tamamlanmış değil. 8 derece hasarlı binaların bir kısmı yıkıldı, 6 derece hasarlı binaların yıkımına ise henüz başlanmadı.



Öte yandan halen çadır ve konteynırlarda vatandaşlar yaşam mücadelesi veriyor. 6’ncı derece ağır hasarlı evlerde yaşamaya çalışan, tehlikeli olmasına rağmen çaresizlik nedeniyle bu evlerin içine giren vatandaşlarımız var. Konteynırların çoğu eski. Delikler nedeniyle içerilerine yağmur ve zararlı haşereler giriyor. Vatandaşlar, kendi imkanlarıyla yaptıkları örtü adını verdikleri yerlere sığınmış durumdalar.

Bölge halkının acilen, geçici konutlara, hayvanlarını barındıracak ahırlara, mahsullerini saklayacak depolara ihtiyacı var. Sürecin bir an önce hızlandırılması ve havalar soğumadan geçici konutların tamamlanması gerekiyor. Bunların da ücretsiz olması lazım. Bunun için de bölgenin bir an önce afet bölgesi ilan edilmesi şart. Yetkililerin bir an önce insanımızın sesini duyarak gereğini yerine getirmesini bekliyoruz” dedi.



“BORÇLAR ERTELENSİN, SINAV MAĞDURLARINA İSTİSNA SAĞLANSIN”

CHP’li Karaca, deprem nedeniyle vatandaşların yaşadıkları mağduriyetlerin devlet tarağından telafi edilmesi gerektiğini belirterek, “Öncelikle bölge halkının borçlarına erteleme yapılmalıdır. Ayrıca bu yıl üniversite ve kamu personeli seçme sınavına giren gençlerimiz, yeterince hazırlık yapamadılar. Bu nedenle mağduriyetler ek puan gibi düzenlemelerle giderilmeli, depremzedelere istisna sağlanmalıdır” diye konuştu.

“YETKİLİLER SESİMİZİ DUYSUN”

Basın toplantısına katılan depremzede vatandaşlar da, aylardır zor bir hayat yaşadıklarını, hem kendilerinin hem de hayvanlarının barınması için bir an önce yardım istediklerini belirterek, “Devletimiz bir ön önce yardım elini uzatsın. Çadırlarda ve konteynırlarda yaşam şartları çok zor. Evlerimizi kendimiz yapmak istiyoruz, tamir etmek istiyoruz ona da izin verilmiyor. Devlet de bir şey yapmıyor. Biz ne yapalım. Ne zamana kadar bekleyelim. Yetkililer sesimizi duysun ve mağduriyetimiz bir an önce giderilsin” dediler.
Acıpayam depreminde 1246 konutta ağır hasar meydana geldiği bildirildi.