Şevkan'dan Acıpayamlılara uyarı

TAKİP ET

Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan ilçesinde Kovid-19'a bağlı ölümler ve hastalıkların artması sebebiyle anons yoluyla vatandaşları uyardı.

Acıpayam ilçesinde doktor Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, geçen yıl pandemi döneminde olduğu gibi yine vatandaşları uyarmaya devam ediyor. Şevkan, bu kez ilçe merkezinde anons sistemi ile vatandaşlara uyarılarda bulundu.

İlçede vaka sayısının hızla arttığına dikkat çeken Şevkan’ın konuşmasından satır başları şu şekilde:
“Son zamanlarda salgına bağlı hastalık ve ölümler ne yazık ki artmıştır. Bunun başlıca sebebi düğünler, mevlidler ve sünnetlerdir. Yani toplu faaliyetlerimizdir.

Düğünlerimize illa ki gitmek zorundaysanız lütfen maskenizi çıkarmayınız, sosyal mesafeye dikkat ediniz. Yemek yemeyiniz ve çay içmeyiniz. Bu sizin için daha iyi olacaktır. Hastalık çocukları ve gençleri fazlaca etkilemektedir. Yaşlılarımızın aşılarının etkinlikleri azaldıkça yaşlılarımızın da yeniden hastalanmaları mümkündür.

Aşı son derece önemlidir. Hastaneler aşı olmayanlarla doludur. Aşı zamanı gelenler mutlaka aşılarını yaptırmalıdır. Ancak aşıları yapılan vatandaşlarımız ‘nasıl olsa aşımız yapıldı’ diyerek rahat davranmazlar. Yine maske, mesafe ve temizlik kurallarına aynen uyacaklardır. “

 

Şevkandan Acıpayamlılara uyarı hulusi şevkan