"Sıkıntılı ve zorlu günlerden kurtuluşa ereceğiz"

TAKİP ET

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; Ramazan ayının başlangıcı münasebetiyle bir mesaj yayımlayarak hemşehrilerimizin mübarek ayını tebrik etti. 

Mübarek Ramazan ayı ve ilahi rahmetle beraber zorlu günlerinde geride kalacağına inandığını belirten Başkan Filiz; “ Şehr-i Ramazan tüm insanlığa sağlık ve afiyet, hanelerimize bolluk ve bereket getirmesi niyaz ediyorum” dedi.

Başkan Filiz mesajında devamla şu ifadelere yer verdi:

“ Milletçe bir kez daha ramazan ayına kavuşmanın huzur ve coşkusunu gönüllerimizde hissederken, diğer yandan dünya üzerindeki salgından dolayı bu mübarek aya buruk gönüllerle giriyoruz. 

Sahurun bereketini, iftarın sevincini, teravihin coşkusunu, mukabelenin huzurunu ve Ramazan’ı anlamlı ve unutulmaz kılan Ramazana dair topluca yaşadığımız birçok eşsiz güzelliği bu yıl evlerimizde biraz mahsun yaşayacağız.

Ramazan-ı Şerif’i vesile edinerek içten ve samimi dualarımızla, insanlığın bir an önce bu musibetten kurtulması için yüce Mevla’ya niyazda bulunalım. Bu musibetin üzerimizden kalkması için elimizden gelen maddi ve manevi her şeyi yapacak, tedbiri elden bırakmayacak, dua ve tevekkülle Allah'a daha çok sığınacağız. Allah"ın izni, sağlık çalışanlarımızın azmi ve gayreti, milletin sağduyusuyla bu badireyi de en kısa sürede geride bırakacağız. Ramazan sabır ayıdır. Sabrın sevabı, mukabili, karşılığı ise daha sağlıklı, mutlu ve bu ibadetleri beraberce coşkuyla yapacağımız günler olacaktır.  

Sevgili Peygamberimizin müjdesine nail olabileceğimiz bir aya kavuşmuş bulunuyoruz.  Bu müjdeye nail olmanın en önemli yolu içerisinde bulunmuş olduğumuz ayın faziletini kavramak olacaktır. 

Ramazan ayı ilah-i rızayı kazanma ayıdır. Ramazan ayı; diriliş mevsimi, tövbe mektebi, huzur ve dayanışma medeniyetidir.

Bu ay şehrü’l-muvâsâhtır/yardımlaşma ayıdır. Feyiz ve bereketlerle, af ve mağfiretlerle dolu olan sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın toplum hayatında yoğunluk kazandığı, ibadet hayatımızın zenginleştiği bu ay öyle bir aydır ki, bu ayın evveli rahmettir. Ortası kulun günahlarının mağfiret olunmasıdır. sonu da cehennemden âzadlıktır.

Ramazan ayı, kalplerin dirildiği, gönüllerin aydınlanıp coştuğu, nefislerin kırıldığı, insani vasıfların tekrar hatırlandığı manevi yaşamı dolu olan bir aydır.
  
Kalplere nur, gönüllere şifa, müminlere rahmet ve bütün insanlığa hidayet olan Kur’an-ı Kerim bu ay içerisinde bulunan Kadir Gecesinde indirilmiştir.

Bu kutsi ayın faziletlerini ve kıymetini idrak ederek, dualarla , birlik beraberlik ve dayanışma içerisinde her zaman ki gibi karşılaştığımız sıkıntılardan ve zorlu günlerden kurtuluşa ereceğiz.

Bu vesile ile hemşehrilerimin mübarek Ramazan-ı Şerifini tebrik ediyor, bütün evlere, gönüllere, ülkeye, İslam dünyasına ve insanlığa, huzur ve selamet getirmesini, bizleri sağlıklı bir şekilde, birlik ve beraberlik içinde Ramazan Bayramı'na kavuşturmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum."
Haber merkezi

ak parti denizli İl başkanı necip filiz ramazan mesajı #denizlimuhabir denizli denizlimuhabir