SİRENLER ÇALACAK HAYAT DURACAK

TAKİP ET

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tüm valiliklere il ve ilçelerde bulunan tüm sirenlerin bakımının yapılması yönünde talimat gönderdi. Denizli Valiliğinden konu ile ilgili yapılan açıklamada 10 kasım sabahı saat 09.05'de ilimizde bulunan tüm sirenler 2 dakika süre ile çaldırılacak.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, ülke genelinde ikaz ve alarm haberlerinin duyurulması amacıyla kullanılan mevcut sirenlerin faal halde tutulması ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Ölümünün 80. Yıldönümü olması münasebetiyle, il ve ilçelerinde alınacak tedbirlerle ilgili yazı gönderdi. Denizli Valiliği’de gerekli tedbirlerin alınması ve sirenlerin bakımının yapılması amacı ile tüm kaymakamlıklara yazı geçti.

           

Ankara’dan gelen yazıda şu görüşlere yer verildi: “İlinizde bulunan bütün sirenler, her yıl olduğu gibi bu yıl da 10 Kasım 2018 günü saat 09.05'te, 2 (iki) dakika süre ile Sarı İkaz (düz siren sesi) şeklinde çaldırılacaktır. Mahalli basın ve yayın organları kanalıyla sirenlerin çaldırılacağı önceden halka duyurulacaktır. İl Müdürlüğünüz bünyesinde kurulu bulunan mevcut sirenlerin gerekli test ve kontrollerinin yapılarak, çalışmadığı belirlenen sirenlerle ilgili arızalar mahalli imkanlarla giderilecektir.Yukarıda belirtilen hususların ivedilikle yerine getirilmesini, sirenlerin çaldırılması için TRT Haber Televizyonuna göre saat ayarı yapılmasını, belirtilen gün ve saatte çaldırılan sirenlerin çalışıp çalışmadığının tespit edilerek, Ek Formdaki bilgilerin eksiksiz olarak doldurulması ve 25 Kasım 2018 tarihine kadar Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na gönderilmesini gerekmektedir.”