SİYASELERDEN 18 MART MESAJI

TAKİP ET

18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi'nin 103. yıldönümü dolayısıyla siyasiler yazılı açıklama yaparak günün anlam ve önemini belirten açıklamalarda bulundu.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 64. Hükümet Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı AK Parti Denizli Milletvekili Dr. Sema Ramazanoğlu, CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan ve CHP İl Başkanı Ali Rıza Ertemur’un mesajları şöyle:

            

“1915’TEKİ ÇANAKKALE RUHU BUGÜN AFRİN’DE”

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 103 yıl önce emperyalizmi Çanakkale boğazının sularına gömen vatansever ruhun bugün Afrin’de yine emperyalistlerin tezgâhını boşa çıkarmak için kahramanca savaştığını söyledi. Şahin Tin, “Onların oyunları bitmiyorsa, bizim de kahramanlarımız ve vatan sevdamız bitmiyor, bitmeyecek.” dedi. Bu toprakların tarih boyunca emperyalizmin iştahını kabarttığını, ancak bugüne kadar emellerine ulaşamadıklarını belirten Milletvekili Şahin Tin, “Bunu asla başaramayacaklar. İster silahla gelsinler, ister oyunlarıyla gelsinler, ister maşalarını sahaya sürsünler. Çünkü bu aziz milletin güçlü imanı, çelik iradesi her zaman oyunları bozacaktır. Çanakkale’de düşmanların bile takdirini kazanacak kadar olağanüstü bir mücadele sergileyen kahraman ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Onların bize miras olarak bıraktıkları bu mukaddes toprakları canımız pahasına korumaya, İslam âleminin umudu olma misyonumuzu sonuna kadar sürdürmeye ve bu uğurda elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

AFRİN’DE ASLANLARIMIZ ÇANAKKALE MİRASINA SAHİP ÇIKIYOR

“Bugün coğrafyamız üzerinde yine oyunlar tezgâhlanıyor” diyen AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, “103 yıl önce onları hezimete uğratmıştık. Vazgeçmediler. Bir kez daha deniyorlar. Emperyalistler, bu kez kukla bir devlet vaat ettikleri maşalarını kullanıyorlar. Burnumuzun dibinde, ulusal güvenliğimizi tehdit eden, Ortadoğu coğrafyasının bağrına hançer gibi saplamak istedikleri bir oluşumun peşindeler. Afrin’deki harekât bu emperyalist planına büyük bir darbe indirmek için yapılıyor. Bu harekâtın başarılı olması hem ülkemiz, hem de İslam coğrafyası açısından büyük önem taşıyor. Bizim için son derece önemli olan Zeytin dalı harekâtını kahramanlarımız büyük bir başarıyla sürdürüyor ve tamamlamak üzereler. Çanakkale’deki atalarımızla aynı ruh ve imanı taşıyan Kahraman Mehmetçiğimiz’den zafer müjdesi almayı umutla bekliyor, şanlı ordumuzun muzaffer olması için dua ediyoruz. Bu vesileyle; Bedir’den bu yana bu topraklar için toprağa düşmüş Kahraman Şehitlerimizi minnet ve şükranla yâd ediyorum. Nice zaferlere ulaşmak dileğiyle Çanakkale Zaferimizin 103. Yıldönümünü kutluyorum” dedi.

            

 “AZİM VE İMANLA KAZANILAN ZAFERİN ADIDIR ÇANAKKALE”

64. Hükümet Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı AK Parti Denizli Milletvekili Dr. Sema Ramazanoğlu’ da 18 Mart Çanakkale Zaferi ile ilgili mesaj yayımladı. Ramazanoğlu yazılı mesajında Çanakkale’nin yokluğa ve imkânsızlıklara rağmen imanın ve azmin bir araya geldiği zaman nelere kadir olduğunu bize anlatan mücadelenin adı olduğunu aynı zamanda “Çanakkale Geçilmez” sözünü tüm dünyaya nakşeden bir kahramanlık destanı olduğunun altını çizdi. Ramazanoğlu, ”Vatanın işgaline karşı kahraman askerlerimizin iman ve azmi, milletimizin de üstün fedakârlıklarıyla birlikte tarifsiz bir başarıya dönüşerek bu milletin “istiklâl ruhunu” her daim kamçılamıştır. Çanakkale’yi ve oradaki ruhu çok iyi anlamalı ve gelecek nesillerimize anlatmalıyız. Ecdadımızın bayrağımızı indirmemek, ezanımızı dindirmemek, bağımsızlığımızı kaybetmemek için harcadıkları gayreti torunları da 101 sene sonra 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı verdikleri direnişle göstermişlerdir. Geçmişte vatan uğruna verilen şanlı mücadeleler bu topraklarda var olan soylu damarı bize hatırlatır. Çanakkale ruhu bu topraklarda her zaman diri, her zaman canlıdır. Nasıl geçmişte bu vatana kast etmek isteyenlerin oyunlarını bozmuşsak bugün de Zeytin Dalı Harekâtı’yla terör örgütlerinin ve onları yönetenlerin oyunlarını bozuyoruz. Bu minvalde Afrin Operasyonu ile kısa zamanda elde edilen başarı, gücümüzü ve geçmişten aldığımız ilhamı tüm dünyaya ispat etmiştir. Bu vesile ile 18 Mart Çanakkale Zaferi’mizin 103. yıl dönümünün kutlu olmasını diliyorum. Bu vatanı bize miras bırakan başta aziz şehitlerimiz olmak üzere gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum.”dedi.

           

"ÇANAKKALE DESTANI, LAİK CUMHURİYETİN

ÖNSÖZÜDÜR"

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, dünya tarihini değiştiren, Türklerin gücünü gösteren, ezilen Doğu halklarına bir umut ışığı olan, emperyalizme bir tokat gibi inen büyük Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünde aziz şehitleri rahmet ve minnetle andığını ifade etti. Arslan, “ Çanakkale, bağrından Mustafa Kemal ATATÜRK gibi 20. yüzyılın en eşsiz komutanını, en öngörülü devlet adamını çıkarmış, bir milletin birlik ve beraberliğini en yoğun duygularla yaşadığı toprağın adıdır. Dünya savaşları tarihine ve emperyalizmle mücadeleye adını altın harflerle yazdıran Çanakkale Destanı, bugün ülkemizin karşı karşıya kaldığı her türlü zorluğa karşı birlikte göğüs germek gerektiğini anlatan bir zaferdir. Türkiye Cumhuriyeti'nin özgür ve onurlu yurttaşları olmanın mutluluğunu yaşarken, Çanakkale’deki kahramanlık aklımızdan bir an olsun çıkmıyor. Onunla övünüyoruz, gururla seviniyoruz. Atatürk ve silah arkadaşlarının gösterdiği mücadeleye gölge düşüreceğini sanan hainlere karşı dimdik ayaktayız. Kurtuluş Savaşı’na gidecek yolu açan bu cephede yaşanmış olayları çarpıtarak kendine alan açacağını sanan sözde tarihçilere, “Keşke Yunan bizi işgal etseydi” diyen meczuplara, tarikat uzantısı kendini bilmezlere karşı Çanakkale’nin gerçeklerini sürekli anlatmalı, yeni kuşaklarla paylaşmalıyız ve unutturmamalıyız. Kısa bir ifadeyle, Çanakkale Destanı, laik Cumhuriyetin önsözüdür. Bu önsözü okumadan, Çanakkale’nin anlamına varmadan anlatılacaklar yavan kalacak.” dedi.

             

“Tüm şehitlerimizi ebediyen kalbimizde taşıyacağız”

CHP Denizli İl Başkanı Ali Rıza Ertemur, yayımladığı mesajda bağımsız, özgür ve demokratik bir Türkiye’nin temellerini atan uzun yürüyüşün en önemli duraklarından biri olan Çanakkale Deniz Savaşı’nın 103.yıldönümünde, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm şehitlerimizi rahmetle andıklarını ifade etti. Ertemur,”Bu topraklarda güvenle yaşamamız için eşine az rastlanır bir kahramanlıkla canlarını feda eden Çanakkale Şehitlerimizi ve büyük bir kararlılıkla terör odaklarıyla mücadele ederken toprağa düşen fedakar evlatlarımızı ebediyen kalbimizde taşıyacağız. Ocaklarına düşen ateşi “vatan sağ olsun” diyerek kucaklayan şehit yakınlarımıza, büyük zaferin yıldönümü nedeniyle bir kez daha tüm milletimin adına şükranlarımı sunarken, toprağın bağrına emanet ettiğimiz şehitlerimizi minnetle anıyoruz. Tüm şehit yakınlarımızı, şehitlerimizin bize bıraktığı, “Ya İstiklal ya ölüm” bilinciyle selamlıyoruz."dedi.