"Skor değil, spor kültürü aşılayın"

TAKİP ET

Türkiye Futbol Federasyonu Antrenör Eğitmeni Ömer Kaner, kurslarda aldıklarını futbolculara yansıtmayan antrenörleri tespit ettiklerini belirterek, bu konuda denetimlerin sıklaştırılacağını açıkladı.

Türkiye Futbol Antrenörleri derneği (TÜFAD) Denizli Şubesi’nin düzenlediği “ Melih Garipler, Zorunlu Bölgesel Gelişim Semineri” gerçekleştirildi.

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fatültesi Dr.Engin Aksel Konferans Salonunda ki seminere katılan Türkiye Futbol Federasyonu Antrenör Eğitmeni Ömer Kaner, yolun başındaki antrenörlere önemli mesajlar verirken, kurslarda eğitim alan bazı antrenörlerinde edindikleri bilgileri gençlere aktarmadıkları yolunda bilgiler aldıklarını, bu konuda denetimleri sıklaştıracaklarını söyledi.

Yaklaşık 180 antrenöre hitaben konuşan Kaner, başlarılı antrenör olmanın kurallarından bahsetti. Antrenörlerden çocuklara konuları eğlenerek öğretmelerini isteyen Kaner, “ Beraber sevinip, beraber üzülün. Kesinlikle cezalandırmayın. Bu etkili yöntem değil. Abartılı övgüden de kaçının. Örnek olun. Görmek istemediğiniz konuları sizler yapmayın. Antrenörleri arkadaşları olun ama lider olduğunuzu da hissettirin.

Sık sık onlara sevginizi gösterin. Onları konuşturun ve dinleyin. Kazanmanın her şey olmadığını anlatın. Skor değil, spor kültürünü aşılayın. Fair Play çok önemli. Takım içinde tehlikeli gruplaşmaları önleyin. Bu konuda uyanık olun ve gruplaşmayı başlamadan bitirin” dedi.

TÜFAD Denizli Şube Başkanı Mustafa Şavluk, Ömer Kaner’e plaket verdi.