Soğuk hava, pazar fiyatlarını etkiledi

TAKİP ET

Denizli'de pazar yerinde satılan ürünlerin fiyatlarında hissedilir oranda bir artış yaşandı. Pazarcı esnafı, artışı soğuğa bağladı.


HAVA MERKEZİ

Yurt genelinde havaların soğuması Denizli’deki semt pazarındaki tezgahlara olumsuz yansıdı. Geçtiğimiz haftalara göre bu hafta sebze ve meyve fiyatlarında önemli oranda değişiklik olduğunu söyleyen vatandaşlar, pahalılıktan dolayı istedikleri  ürünleri alamamaktan şikayetçi.

Esnaf ise fiyat artışını havaların soğumasına bağlayarak kendilerine gelen ürünlerin de maliyetlerinin yüksek olduğunu kaydettiler.

Mevsimine göre en ucuz meyvenin mandalina ve portakal olduğunu belirten Pazarcılar, “Şuanda portakalın fiyatı uygun, halkın da portakala karşı ilgi alakası güzel.

 Portakalı 2,5 TL’ye satıyoruz, diğer ürünlere nazaran ucuz, deveci armudunu Bursa’dan getiriyoruz şu anda 5 TL, muzun fiyatı düşüşte şu anda 8 ile 10 TL arasında satıyorduk. Muz, şuanda 7 lira, 6 lira fiyatında satılıyor” dedi.

Pazarda en çok satılan ve ‘yeşillik’ diye adlandırılan ürünlerin mevsimine göre fiyatlarının iyi olduğunu savunan pazarcı esnafları “Maydanoz 1, marul 3, ıspanak 3, havuç ve turp 2,5 ve limon 5 TL’den satılıyor. Şehir dışından gelen ürünlerde oluyor yani dışarıdan gelen ürün azaldığı zaman fiyatlarda yükselme oluyor” diye konuştu.

“BU SENE PATATES SOĞAN UCUZ”
Patates ve soğanın geçen senelere göre fiyatlarının düşük olmasına rağmen satışların az olmasından yakınan Esnaflar, “Fiyatlarımız çok uygun. Patates 1,5 TL, Soğan 2 TL. Geçen sene patates, 6 Liraydı, soğan 8 Lira’ydı, Bu sene fiyatlarımız patates 1,5 TL, Soğan 2 Lira ne alıcı var ne satıcı var.”

“FİYATLAR UCUZ OLURSA AİLE GEÇİMİ DE KOLAY OLUR”

 Pazar alışverişine çıkan ancak fiyatları yüksek bulduğu için yeteri kadar ürün alamadığından dert yakınan vatandaşlar ise, “Fiyatlar çok pahalı. Sebze türleri çok pahalı, patates, soğan gibi onlar falan çok pahalı. Fiyatlar biraz düşse iyi olur. Şimdi bir asgari ücretle çalışan bir insan için her hafta 100 TL Pazar parası çok fazla. Bunların olmaması lazım. Daha ucuz fiyatlar olursa, aile geçimimiz daha kolay olur” dedi. 



 

semt pazarı pazaryeri soğuk havaipazaryeri sebze meyve fiyatları fiyatlar el yakıyor pahalılık halk pazarı denizli denizlimuhabir