SOLAK'DAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

TAKİP ET

Denizli Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İl Başkanı Özgür Solak, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Savaşının, yaklaşık üç asır boyunca müdafaa halinde olan Türk milletinin, Büyük taarruzu olarak tarih sahnesinde yer aldığını belirten Solak, mesajında,  “Bu savaşta milletimiz, Çanakkale’de olduğu gibi yediden yetmişe tüm kudretiyle doğrularak düşman unsurlarını tek tek püskürtmüştür.

 

Askeri gücümüzün yanında, Türk milletinin milli birlik ve beraberlik duruşu vatanımızın üzerindeki sis bulutunu dağıtmıştır.26 Ağustos 1922 sabahı Afyonkarahisar’ın Kocatepe’sinden başlayan topçu ateşi istikbalin ve istiklalin taarruzu olarak tarihe mühür vurmuştur.Büyük Taarruz, bir milletin topyekûn inancı ve imanıyla hedefine kilitlenmiştir.Altı ayda aşılamaz denilen düşman tahkimatı, milletin muazzam kararlılığıyla ve milli ruhun azmiyle kısa bir süre içinde yarılmıştır” dedi.

 

Türk milletinin büyük zaferini kutlayan Solak, “30 Ağustos’ta Zafertepe Çalköy-Dumlupınar hattında olağanüstü bir fedakârlık ve kahramanlıkla Başkomutanlık Meydan Savaşı’nın kazanılmasıyla beraber düşman unsurları İzmir’e kadar kovalanarak vatan toprakları baştan aşağıya temizlenmiştir.

 

Zaferlerimizi gölgeleyip egemenlik haklarımıza göz dikmeye kalkışanlara 30 Ağustos şuuruyla, zırh gibi bir iradeyle ve misliyle mukabele edeceğimizi hiç kimse hatırından çıkarmamalıdır.Bu vesileyle aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; vatanımız, ezanımız, bayrağımız ve bağımsızlığımız uğrunda şehadete eren tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu. MESUT GÜLER

özgür solak ülkü ocakları 30 ağustos zafer bayramı