"SORUNLARINIZI KAHVEDE DEĞİL, KDK İLE ÇÖZÜN!"

TAKİP ET

Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç ve Kamu Denetçileri, 'Ombudsman Halkla Buluşuyor' programları kapsamında Denizli'ye geldi.

 
 HABER MERKEZİ

Basın toplantısı ile yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aktaran Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç ve Kamu Denetçileri, bugün öğleden sonra vatandaşın idareyle olan sorunlarını yerinde dinlemek için muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve idarenin temsilcileri ile bir araya gelecek.



Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç, sorunların kahvehanelerde değil, Kamu Denetçiliği Kurumu aracılığıyla çözülmesi gerektiğini ifade ederek; “2019 yılında 125 bin kişi bize sorunlarını çözmek için müracaatta bulundu. Bunlardan 20 bini yazılı başvuru yaptı. 21 Bin sorun çözüldü. İşte bizim yaptığımız iş bu. Bizim yaptığımız kamu kurumları ve bu kurumlarla vatandaş  arasındaki problemleri çözüme kavuşturmak. Bize en çok Milli eğitim, kamu hizmetleri, SGK ve en son sırada Adaletle ilgili sorunlar geliyor.

Örneğin Denizli’de Ağustos ayında yapılan otobüs güzergah  ve saat değişikliklerinden sonra mağduriyet yaşayan 7. Sınıf öğrencisi Ece Coşkun’un bize ulaşıp, derslere yetişemediğini anlatması sonucu, Ece’nin probelmi çözüme kavuştu.

Belediye ile yaptığımız görüşme sonrası Ece kızımızın otobüs saat ve güzergah sorunu çözüme kavuşturulmuş oldu.” Dedi.
 
 
 

kamu başdenetçisi (ombudsman) Şeref malkoç kamu denetçileri denizli Şeref malkoç cumhurbaşkanlığı kamu denetçileri