Spanzet Nedir?

TAKİP ET

Spanzet, herhangi bir yükün taşınacağı yüzey üzerine sabitlenerek kullanılan şeritlerdir. Temel görevi yükü sabitlemek olan spanzet sistemi, yükün üstünden geçirilecek şekilde kullanılmaktadır. İçerisinde yer alan gergi mekanizması yüklerin kolay bir şekilde taşınmasını sağlamaktadır. Lojistik sektöründe yoğun olarak tercih edilen spanzet sistemlerindeki ip sayesinde yükler sabitlenir. Bu sayede yüklerin kolay biçimde taşınması da mümkün hale gelir.

Lojistik ile birlikte şantiye gibi alanlarda da çok tercih edilen spanzet sistemleri farklı uzunluklarda ve boyutlarda tasarlanabilir. Beton bloklar üzerinde, ağır işlemlerde, geniş boru sevkiyatlarında yapıcı çözümler sunarak işlerin kolaylaştırılmasını sağlayan spanzet sistemi ile ihtiyaca uygun şekilde çalışma süreçleri en verimli şekilde ayarlanabilir. Özellikle de büyük çaplı yüklerin kolay taşınabilmesi için spanzet sistemine fazlasıyla ihtiyaç duyulur.

Spanzet Nasıl Kullanılır?

Spanzet, içerisinde gerginlik sağlandığı için yük taşımayı kolaylaştıran bir yapıya sahiptir. Farklı uzunluklardaki kancalı modeller olarak da kullanılabilen spanzet sistemlerinin çalışma mekanizması insanların işini de kolaylaştırmaktadır. Çünkü insan gücüne ihtiyaç duyan bu sistemler daha çok insanların yük taşırken yaşadıkları zorlukların önlenmesi için talep görmektedir.

Spanzet sisteminin kullanımı da oldukça kolaydır. Kaldırılması gereken yükün ucuna spanzet sisteminin arasından gerdirilen kayışın kancası takılır, diğer tarafına da diğer kanca oturtturularak denge sağlanır. Gerdirilen kayışın yerine tam olarak oturması ve kullanılabilir hale getirilmesi oldukça önemlidir. Diğer türlü dengesizlik meydana gelebileceği için yük taşıma işlemi istenen verimde gerçekleşmez.

Spanzet sistemleri ağır ürünlerin en az eforla ve kolay biçimde taşınmasını sağlayan sistemler olup özellikle de inşaat ve lojistik sektöründe fazlasıyla tercih edilmektedir. Spanzet sistemleriyle birlikte boşaltma ve yükleme işlemleri daha kısa süreler içerisinde gerçekleştirilecek olup işlerin sürdürülebilirliği de bu sayede sağlanacaktır.

Spanzet Özellikleri

8 m, 10 m ve 12 m gibi farklı bant kolon uzunluklarına sahip olan spanzet modelleri, renk olarak da çeşitlilik göstermektedir. Müşteri tarafından tercih edilecek olan spanzet modellerinin maksimum sabitleme kapasite özellikleri de yine ihtiyaca göre değişiklik gösteren bir özelliktir. Spanzetlerin kullanım alanlarına göre farklı uzunluklar şeklinde tasarlanması da yine müşteri ihtiyaçlarına göredir.

Paslanmaz ve kaliteli ürünlerden üretilen spanzet sistemlerinin uzun vadede müşterilerin ihtiyaçlarını da karşılaması en önemli özellikleri arasındadır. Sizler de bu özelliklere sahip, kolay taşınabilirliği sağlayan spanzet sistemleri temin ederek ağır iş alanlarında kullanmaya başlayabilirsiniz.

Spanzet Fiyatları

Lojistik ve inşaat sektöründe yer alıp farklı yük çeşitlerinin kaldırılmasıyla ilgilenenlerin bu sistemi en kolay şekle getirmesi için tercih edecekleri spanzetlerin fiyatlarını da araştırmaktadır. Spanzet fiyatları spanzet sisteminin türüne ve özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. İhtiyacınıza en uygun olan, istediğiniz renk ve uzunluktaki spanzet sistemleri için araştırmalarınızı yaparak sizler de kendi bütçenize göre spanzet temininde bulunabilirsiniz. 
Spanzet modellerini incelemek için https://www.hamdidede.com/spanzetler-69 sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 

Spanzet nedir?