SÜPER LİG DEFTERİ KAPANDI

TAKİP ET

TFF Kadınlar 1'nci Lig Play-Off maçında Bornova Hitapspor'u konuk eden Horozkentspor, galip gelmesi gereken maçtan 0-0'lık eşitlikle ayrılınca, Süper Lige yükselme şansını başka sezonlara bıraktı.

TFF Kadınlar Süper Ligi’ne yükselme mücadele veren Horozkentspor, Play-Off maçında İzmir temsilcisi lider Bornova Hitapspor’u konuk etti. KYK Sahası’nda ve sıcak havanın etkisinde oynanan maçta gol sesi çıkmadı ve mücadele 0-0’lık eşitlikle tamamlandı.

 

Rakibi karşısında maçın başından sonuna üstün futbol oynayan Denizli ekibi, son vuruşlarda etkisiz kalınca, mutlak kazanması gereken maçı berabere tamamlayarak, Süper Lige yükselme şansını başka sezonlara bıraktı. Horozkentspor maçtan galibiyetle ayrılsaydı, son hafta maçına rahat çıkacak ve büyük ölçüde TFF Kadınlar Süper Ligi’ne çıkmayı garantileyecekti.Oynanan 9 hafta sonunda Bornova Hitapspor 21 puanla liderliğini sürdürürken, Ünye Gücüspor 20 puanla 2’nci sırada yer aldı. Horozkentspor ise 17 puanla 3’ncü sırada kaldı.

 

SICAK HAVA FUTBOLCULARI ETKİLEDİ

 

Horozkentspor Bornova Hitapspor maçında havanın mevsim normallerinin üzerinde olması futbolcuları sağlık yönünden etkiledi. Topsuz bir alanda Bornova Hitapspor’un futbolcusu Pınar yere yığıldı. Taraftarların ve teknik heyetin ne olduğunu anlamadığı durumda futbolcunun sıcaktan baygınlık geçirdiği ve göğsünde ağrı hissettiği bildirildi. Sağlık ekibinin müdahalesi sonucu futbolcu kendine geldi ve önlem amaçlı ambulansta tedavi altına alındı. Futbolcunun durumunun iyi olması herkese derin bir nefes aldırdı.

 

Horozkentsporlu futbolcu Minede bir pozisyonda Bornova HitapsporluBerthePruedence’nin dirsek darbesiyle yerde kaldı. Takım arkadaşları ve sağlıkçılar bir anda sahaya koştu. İlk müdahalenin saha içinde yapılmasının ardından sedyeyle kenara alınan Mine’nin tedavisi ambulansta devam etti. Yapılan kontrollerde durumunda korkulacak bir şey olmadığı bildirildi.

 

TRİBÜNDE VE MAÇ SONUNDA GERGİN ANLAR YAŞANDI

 

Maçın içinde takım taraftarları tribünde birbirine girerken, yabancı maddeler havada uçuştu. Emniyet güçlerinin anında müdahalesiyle büyük bir facianın önüne geçildi ve olaylar büyümeden önlendi. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte Horozkentsporlufutbolcuların, teknik heyetin ve taraftarların, hakem Feridun Daldaş’a büyük tepkisi oldu. Maç sonunda yine iki takım taraftarları arasında çıkan olaylar, emniyet güçlerinin araya girmesiyle yatıştırıldı.

 

ÜNYE UZATMADA KAZANDI

 

Evinde Çatalca Belediyespor’u konuk eden Ünye Gücüspor, 90+7'nci dakikada attığı golle sahadan 1-0 galibiyetle ayrıldı. Karadeniz ekibi puanını 20 yaparak ligde Süper Lig ipini göğüsleyen ekip oldu. Sahasında Bornova Hitab'la 0-0 berabere kalmasının ardından Ünye Gücü - Çatalca mücadelesinde ev sahibinin puan kaybını bekleyen Horozkent'in istediği olmadı. İkili averajda rakibinden geride olan Horozkent'in Süper Lig defteri kapanmış oldu.

 

horozkentspor süper lig