Tamer Ceylan, Rektör hakkındaki şikayetlerinden vazgeçti

TAKİP ET

Pamukkale Üniversitesi'nde görev yaptığı yıllarda müvekkili Tamer Ceylan'ın göreviyle ilgili işlemlerin Üniversite yönetimi tarafından sürüncemede bırakıldığı gerekçesi ile Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan'ın görevini kötüye kullandığına ilişkin hukuk mücadelesi veren Av. Bayram Can Çapar, müvekkili adına Rektör hakkındaki şikayetinden vazgeçti.

Tamer Ceylan'ın Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın görevini kötüye kullanmak suçlamasından vazgeçmesi, üniversite camiasında şok etkisi yarattı.

 

Yıllardır “görevini kötüye kullanmak”la suçladığı Rektör Prof.Dr. Ahmet Kutluhan hakkındaki şikayetinden biranda  vazgeçen Tamer Ceylan'ın  şikayetini neden geri çektiği de PAÜ camiasında merak konusu oldu.  

 

Pamukkale Üniversitesinde Genel Sekreterlik görevine atanamayan Tamer Ceylan’ın yıllardır verdiği hukuki mücadelede, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın Tamer Ceylan'ı iki kez mahkeme kararına uymayarak etkisiz kılmaya çalışması gerekçesi ile görevi kötüye kullanma suçundan yargılanmasına hükmedilmişti. Fakat bu konuyla ilgili sonrasında ise şaşırtıcı gelişmeler yaşanmaya başlandı.

 

Yıllardır üniversite yönetimini görevini kötüye kullandığı iddiasıyla şikayet eden Tamer Ceylan’ın, Prof. Dr. Ahmet Kutluhan başta olmak üzere üniversite yönetiminden bazı personellere karşı görevi kötüye kullanma suçu işlemedikleri gerekçesiyle şikayetini geri çektiği öğrenildi.

 

Kamuoyunu yıllardır meşgul eden bu konuda Tamer Ceylan’ın şikayetini neden geri çektiğine dair önemli iddialar söz konusu.

 

Özellikle Tamer Ceylan’ın şikayetini geri çektiği tarih ile birlikte üniversitede daha önce bahsettiğimiz usulsüz görevlendirmeler, baskı ve mobbing eylemlerinin ortaya çıkmasının aynı tarihlere denk gelmesinin tesadüf olmadığı gelen iddialar arasında. Pek çok kişi tarafından acaba bu konuda nasıl bir anlaşma var? Soruları, Üniversite içerisinde konuşulmaya başlandığı söyleniyor.

 

Tüm bu yaşanan gelişmeler bakımından Tamer Ceylan ve Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın bu iddialar karşısında neler söyleyecekleri ise merak konusu. Ayrıca usulsüz atamalara ilişkin olarak peş peşe Türk Milleti adına bağımsız mahkemeler tarafından alınan kararlar ile birçok atamaya ilişkin Pamukkale Üniversitesi aleyhine yürütmeyi durdurma kararları verildiği de gelen iddialar arasında.

 

Rektör Prof.Dr. Ahmet kutluhan Tamer Ceylan görevi kötüye kullanmak