TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ NET KONUŞTU

TAKİP ET

Et ve Süt Kurumu'nca (ESK) kurbanlık olarak Brezilya'dan Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki özel çiftlikte yaşanan ve 3 ilde şarbon alarmına neden olan hayvanların Denizli'ye de geldiği iddiası paniğe neden olmuştu. Tarım İl Müdürlüğü yetkililerinden yüreklere su serpen bir açıklama geldi;' Denizli'ye şarbonlu bir hayvanın girişi söz konusu değil'.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, geçtiğimiz günlerde Brezilya’dan gelen şarbonlu hayvanların bir kısmının Ankara’ya bir kısmının ise Konya’ya gittiğini açıklamıştı ancak firma yetkilisinin şarbonlu hayvanlarla aynı gemide getirilen hayvanlardan Denizli’de de birkaç yere dağıtıldığını doğrulaması paniğin yeniden artmasına neden oldu.

                     


TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ YETKİLİLERİ AÇIKLADI

Şarbon hadisesi ile ilgili Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri ile görüştük ve Denizlilileri rahatlatacak açıklamayı aldık. Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri,”Denizli'ye şarbonlu bir hayvanın girişi söz konusu değil. İthal eden kurum muayeneden geçiriyor. Veterinerler sıkı kontrol ediyor. Şarbon bulaşan bir insan 24 saat içerisinde ölür. Kimyasal silahtır şarbon. Bugüne kadar şarbondan ölen hiç kimse yok. Şarbona rastladığımız hayvan da yok. Araştırdık Denizli'de şarbonlu hayvan vak'ası kesinlikle yok. Denizlililerin gönlü rahat olsun”