Tarıma destek için sulama kanalları temizlendi

TAKİP ET

Buldan Belediyesi Yenicekent Hizmet Birimi ekipleri, tarımsal üretime destek için Narlıdere sulama kanalı temizliği yaptı.

Verimli toprakları, üzüm, meyve ve sebze üretimi ile bir tarım kenti olan Buldan’da hizmetleri ve projeleri ile her zaman üreticinin yanında olan Buldan Belediyesi, tarımsal sulama kanallarının bakım-onarım ve sulamaya hazırlık çalışmaları kapsamında temizliğini de yaparak üreticilere destek oluyor.

 

Buldan Belediyesi üreticilerin mağdur olmaması ve tarımsal üretimin sürdürülebilirliğini sağlanması bakımından bu hizmetini ilçe genelinde vermeye devam ediyor. Ürünlerin sulama mevsimi geldiğinde üreticilerin mağdur olmaması için Buldan Belediyesi Yenicekent Hizmet Birimi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Ekipleri, Belediye Başkan Yardımcısı ve Buldan Çiftçi Mallarını Koruma Kurulu ile Yenicekent Sulama Birliği Başkanı Veli Tokdemir’in gözetiminde Narlıdere sulama kanalı temizliği yaptı.

 

Buldan Belediyesi olarak her zaman çiftçinin, üreticinin yanında olduklarını açıklayan Başkan Mustafa Şevik, “Çiftçimizin hasat döneminde yaşadığı önemli sorunların başında tartı sorunu gelmekte idi. Bozalan, Yayla ve Çamköy mahallerimize kurduğumuz elektronik kantar ile bu bölgelerimizdeki tartı sorununu çözdük. Kaşıkçı Mahallelerimizde ise kurulum çalışmaları devam ediyor. Ayrıca Narıdere sulama kanalı temizliğini gerçekleştiren Yenicekent Birimi ekiplerimize de kolaylıklar diliyorum” dedi.

 

su kanalı temizlik buldan