TARIMDA KOOPERATİFLEŞME EN TEMEL İLKEMİZ OLACAK!

TAKİP ET

Vatan Partisi'nin Tavaslı milletvekili adayları İbrahim Cüneyt Doğan ve Gülperi Ayhan ile Ahmet Gündüz Tavas'ta halkla bir araya geldi ve sorunları dinledi, çözüm önerilerini anlattılar. Tavas'ın tarımsal üretimin ve ticaretin merkezi olduğunu belirten adaylar son yıllarda hem üretimde hem de ticarette büyük sorunlar yaşandığını söylediler.

Tavas’ın çok büyük bir üretim potansiyeline sahip olduğunu ifade eden İbrahim Cüneyt Doğan ne yazık ki son yıllarda müthiş bir plansızlık ile bu potansiyel heba ediliyor dedi. Doğan Vatan Partisi’nin Üretim Devrimi programı ile Tarımda Kooperatifleşmeyi ve kamu hizmetini yeniden örgütleyeceğiz dedi.

 

Doğan şunları söyledi: “4572 sayılı Tarım Satış Kooperatifleri ve Birlikleri Hakkındaki Kanunu yeniden düzenleyerek, Devletin Tarım Kooperatiflerinin ve çiftçi örgütlerini desteklemesini engelleyen hükümler derhal kaldırılacak, kooperatifleşme özendirilecektir. Kooperatiflere ilişkin düzenlemeler tek bir yasada toplanacak ve sadeleştirilecektir.

 

Üretimden pazarlamaya her türlü tarımsal faaliyetin verimi artıracak ve tarımı geliştirecek önlemlerin elbirliğiyle ve imece yöntemleriyle başarılması için, özellikle üretim kooperatiflerine gerekli makine, araç, traktör, tarım ilacı, gübre, yem, tohumluk ve kredi sağlanacaktır.

 

Tarımsal kamu yönetimi yeniden yapılandırılacak, Ziraii Mücadele, Toprak-Su-Gıda İşleri, Veteriner İşleri, Türkiye Zirai Donatım kurumu, Süt endüstrisi Kurumu, Et Balık Kurumu, Toprak Mahsülü Ofisi, TEKEL, Türkiye Şeker Fabrikaları, Yem Sanayi gibi kapatılan ya da özelleştirilen kurumlar, çiftçiye hizmet anlayışıyla yeniden örgütlenecek, üretici piyasada ezilmekten kurtarılacaktır.

 

MAKİNE KULLANIM BİRLİKLERİ KURULACAK!

 

Atatürk’ün Çiftlikleri, Zirai Kombinalar, Devlet Üretme Çiftlikleri, Devlet İşletmeleri Genel Müdürlüğü gibi tarımın kalkınmasında önemli görevler yapmış kurumların tecrübe ve birikimleri ışığında, değişen koşulları dikkate alan yeni görev tanımları geliştirilecek ve kurumlaşmaya gidilecektir.

 

Örneğin, çiftçinin elindeki makinelerin verimli kullanması, atıl makine kapasitesini kazanmak ve makine için ayrılan sermayeyi daha elverişli teknolojiye ve üretim hayatımızı kolaylaştıran özel makinelere yönlendirmek için “ Makine Kullanım Birlikleri” ya da “Makine Parkları” kuracağız. Bu Birlikler sayesinde her çiftçinin az miktarda toprağı için makine sahibi olmasına gerek kalmadan toprağını işleyecek, birçok traktör, araç ve gerecin atıl beklemesinin önüne geçilecektir. Tasarruf edilen sermaye ile yeni yatırım alanları yaratılacaktır.”

 

İbrahim Cüneyt Doğan Gülperi Ayhan Ahmet Gündüz Vatan Partisi