"Tasarruf ettik, biriktirdik"

TAKİP ET

Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi, belli bir kesimin belediyenin icraat yapmasını ve çalışmalarını engellemeye çalıştığını söyledi.

Belediyenin 1 yılda yaptığı tararruflarla kasasında para biriktirdiğini anlatan Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi, “kasamızda para var diye bizi CİMER’e şikayet etmişler. Paranın nerden geldiğini bize soruyorlar. Tasarruf ettik, biriktirdik.” dedi.

Elde edilen tahsilatları çok iyi düşünerek yatırıma dönüştürdüklerini, fuzuli harcamaları kaldırdıklarını ifade eden Gemi yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Arkadaşlar seçildiğimiz günden bu güne kadar yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Bu süreçte üniversitenin bir takım eksiklerini tamamlayarak eğitime açılmasında katkı sağladık. Öğrencilerimizin kalabileceği yurdun eksiklerini tamamlayarak hizmete sunduk.

Güneş enerji santralinin kurulumunu sağladık. Santralle ilgili olarak tarafıma bir takım sorular sorulmakta, ayrıca şikayet edilmektedir. Güneş enerji santralini Serinhisar Belediye Meclisi’nin 06.09.2019 tarih, 63 nolu kararıyla oybirliği ile alınan bir kararla Mahalli İdareler Derneği (kamu yararına bir dernek) ile ortak proje olarak yapılmış ve Elektrik üretimine başlanılmıştır. Bu işin toplam bedeli 900.000 dolar olup Türkiye Finans Kalkınma Bankasından kredi kullanılarak yapılmıştır. Santralin yıllık getirisi yaklaşık 270.000 dolar artı KDV dir.

Ayrıca Cimer’e yapılan şikayette kasamızda bir milyon lira paramızın olduğu belirtilerek bu paranın nereden geldiği sorulmaktadır.
Doğrusu bu para bir milyon değil bir milyon sekizyüz bin liradır. Eski para ile bir trilyon sekizyüz milyardır. Bu parayı da tasarruf yaparak biriktirdik.

Ayrıca, arkadaşlar aldığımız teşvikden dahi rahatsız olmuşlarki bana soruyorlar bu ne diye. Kefe yaylasında bulunan daha önceleri Yatağan Belediyesi’nin kullandığı ağaçlandırılmış alanda bir çalışma yapmak istedik. Vay ağaçları kestiniz vay burası mera bağırmaya başladılar. Burası tapuda mera olabilir ama yıllarca Yatağan Belediyesi kullandı biz burada aşılanmış ceviz ağaçlarına dokunmadık kuruyan ağaçları temizledik ve buraya lavanta dikmeyi düşünüyorduk. Fakat arkadaşların şikayeti üzerine vazgeçtik. Arkadaşlar hizmet etmemizi istemiyorlar. Kamuoyuna saygılarımla"  haber merkezi


 
 
 

serinhisar belediye başkanı hüseyin gemi denizli denizlimuhabir denizli habrleri isar