Tasmasına takılarak boğulan köpeği kalp masajıyla hayata döndürdü

TAKİP ET

Denizli'de ünlü domuz avcısı Selçuk Poslu, tasmasına takılarak araçtan sarkan ve boğulan köpeği kalp masajı yaparak hayata döndürdü. Poslu daha önce de sulama kanalına düşen domuzları boğulmadan kurtarmıştı.

İlginç olay Denizli’nin Çivril İlçesi’ne bağlı Yamanlar Köyü kırsalında yaşandı. Bölgeye çiftçilerin tarlalarına zarar verdiği öğrenilen dev yaban domuzlarını avlamak üzere giden Selçuk Poslu bir süre araçla bölgeyi taradıktan sonra domuzların izine rastladı.

Bu sırada heyecanlanan bir av köpeği bulunduğu aracın kasasından aşağıya atlamaya çalıştı. Köpeğin tasması bu sırada boynuna dolanınca hayvan araçta asılı kaldı. Olan bitenden habersiz araç sürücüsü domuzların izlerini bir süre takip etmeyi sürdürdü. Avcılar daha sonra aracı durdurup indiklerinde köpeğin boğulduğunu fark etti.

‘KALP MASAJI YAPTI’

Grupta yer alan Poslu hemen köpeği araçtan indirerek tasmasını çıkardı. Yere yatırıp kalp masajı yapmaya başladı. Yaklaşık iki dakika süren mücadelenin ardından köpek gözlerini açtı ve nefes almaya başladı.

Hayata yeniden tutunan köpeğe avcılar su verdi. İyi durumdaki köpek ekiple birlikte ava katıldı. Avcılar köylülerin tarlalarına musallat olan domuzu da kısa süre içinde bularak avladı. Türkiye’nin ünlü domuz avcılarından biri olan Poslu geçtiğimiz yıl sulama kanalına düşen yavru domuzları suya girerek tek tek çıkarmıştı.

 

boğulan köpek kalp masajı Selçuk poslu