Tavas Kurbağası Koruma Altına Alındı

TAKİP ET

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Tavas'ın Çakıroluk mevkiinde yaşayan endemik 'Tavas Kurbağası (Rana tavassensis)'nın yaşam alanı koruma altına alındı.

Denizli'de Anadolu'ya özgü dağ kurbağası olan ve 9 hektar sulak yaşam alanı bulunan Tavas Kurbağası koruma altına alındı. Denizli Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından 2019 yılında Tür Eylem Planı hazırlanarak koruma altına alınan ve izlemeleri gerçekleştirilen Tavas Kurbağası’nın üreme ve yayılış alanı çit ile çevrildi. Etrafı çitlerle kapalı olan alan Tabiatı Koruma Alanı içerisinde yer alan ve Tavas Kurbağasının yaşam alanına oldukça yakın bir konumda olan eski yangın gözetleme kulesinin Tavas Kurbağası Rehabilitasyon ve Araştırma Merkezine dönüştürülmesi için Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü ve Pamukkale Üniversitesi arasında protokol imzalanması planlanıyor.







tarım ve orman i̇l müdürlüğü tavas kurbağası rana tavassensis denizli doğa koruma ve milli parklar müdürlüğü tür eylem planı pamukkale üniversitesi denizli denizlimuhabir muhabir denizli haberleri