TAVAS TANITIM GÜNLERİ BAŞLADI

TAKİP ET

Tavas Belediyesi'nin Forum Çamlık'ta düzenlediği 'Tavas Tanıtım Günleri' yağmur altında başladı. Önce açık alana kurulan stand, yağmur başlayınca kapalı mekana taşındı.

Tavas’ın özel tatları olan baklava ve leblebi, Kızılcabölük’ün dokuma bezi, terakota sanatı büyük ilgi gördü. Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, “Modernleşen bu dünyada, geleneklerimizin unutulmaması gerektiğine inanıyoruz. Tavas Tatlımızla, Kaşık helvamızla, Zeybeğimizle tanıtıma geldik. ” diye konuştu.

“Tavas Tanıtım Günleri”nin açılışına, Vali Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, MHP İL Başkanı Cafer Birtürk, Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Tavaslılar ve davetliler katıldı.

Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, ilçenin geleneksel ürünlerini tanıtmak istediklerini belirterek, “Modernleşen dünyada geleneklerimiz unutulmaması gerektiğine inanıyoruz. Kendimize özgü çok önemli değerlerimiz ve ürünlerimiz var. Kızılcabölük’ün dokuma bezleri ve kıyafetleri dünyaca ünlü, Truva filminde Brad Pitt’in giydiği kıyafet bu bölgede hazırlandı. Terrakota sanatımız, binlerce yıllık süsleme sanatımız var. Leblebi denince akla ilk Çorum gelir ama bizim leblebimiz geçmişten gelen bir üne sahiptir.

Tavas’ı Tavas yapan özelliğimiz ise Tavas Zeybeği’dir. Bu geleneklerimizin unutulmamasını istiyoruz, bunu sağlamak için de elimizden geleni yapıyoruz. Bu yıl Forum dışına kurduğumuz standımızla tanıtacaktık. Yağmur başladı ve içeriye kaçmak zorunda kaldık. Hep söylenen bir söz var: “yağmur yağdı böyle oldu.” diye biz de aynen öyle yaptık içeriye kaçtık. Önümüzdeki yıllarda daha iyi bir tanıtımla ilçemizi hakettiği yere getirmek istiyoruz.” Dedi.