Tavas Zeybeği yerini buldu

TAKİP ET

Dağların siper ettiği bir bölgede kurulan Tavas, bu özelliğinden dolayı yüksekleri mekan edinen efelerin de diyarı olmuştur. 'EFE' denildiği zaman akla ilk gelen oyun olan 'zeybek' ise bu ilçe için her zaman farklı bir anlam ifade etmiştir.

Dilden dile, kuşaktan kuşağa geçen bir direniş öyküsüdür Tavas Zeybeği... Adı ile özdeşleşen bu halk oyunu, kökeninde efelerin kahramanlığını anlatır. Haksızlığa karşı çıkan, zenginden topladığını fakire dağıtan, dağları mesken tutan efelerin öyküsüdür Tavas Zeybeğinin anlattığı.. Asil duruş Tavas Zeybeğinin etkileyici hikayesi ile bütünleşince seyrine doyum olmaz bir oyun ortaya çıkar.



İşte tüm bu övgülere ve öykülere konu olan Tavas Efe’sini simgeleyen Zeybek heykeli Tavas Meydanı’na dikildi. Tavas’ın simgesi Zeybek (sarı zeybek) dün ilçe merkezindeki yerine monte edildi.

Tavas Belediye Başkanı Hüseyin inamlık’ın talimatları ile başlatılan ve tamamlanan Tavas Meydan düzenlemesi, Zeybek montajı ile tamamlandı. Çevre düzenlemesinin de tamamlanması ile nam-ı değer Tavas Zeybek’i, ilçeyi ziyaret edelerin en uğrak yerlerinden biri haline gelecek.

 

Tavas Zeybeği Tavas meydanı sarı zeybek zeybek heykeli