TAVASLI SENATÖR KALBİNE YENİLDİ

TAKİP ET

Avustralya'da İşçi Partisi'nden bir senatörün istifası ile boşalan federal senatörlük için, parti içinde yapılan seçimi kazanarak Avustralya Federal Parlamentosuna giren ilk Türk olma başarısını gösteren Mehmet Tillem (45), kalp krizi geçirerek vefat etti.


HABER MERKEZİ

Aslen Denizli’mizin Tavas İlçesi’nden olup Avustralya’da ikamet eden, 2013-2014 yıllarında Avustralya İşçi Partisi’nden “Senatör” seçildikten sonra yeminini yüce Kitabımız Kuran’ın üzerine yapan Mehmet TİLLEM’in kalp krizi sonucu vefat etti.

Tillem’in cenazesi 10 Kasım’da Avustralya’da toprağa verilecek.
 
Mehmet Tillem kimdir?
Avustralya'ya göçmen bir ailenin çocuğu olarak 1976 yılında Denizli'nin Tavas ilçesinden henüz 3 yaşındayken gelen Mehmet Tillem, siyasete RMIT üniversitesinde öğrenci sendikası başkanı olarak başladı. Son 20 yıldır Avustralya İşçi Partisi'nin birçok kademesinde görev alan Tillem, RMIT üniversitesinde ticaret eğitimi aldı.

Avustralya'nın ilk Türk kökenli senatörü Tillem, evli ve 7 yaşında bir erkek çocuk babası.
Avustralya Federal Parlamentosu'nda 72 senatör bulunurken, bunların 31'i  İşçi Partisi'ni temsil ediyor. Mehmet Tillem de senatoda Victoria eyaletini temsil eden 7 İşçi Partili'den biri. 
 

tavasli senatÖr kalbİne yenİldİ mehmet tillem