TBMM'de Denizli Hakimiyeti 

TAKİP ET

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk yazılı soru önergesi ve kürsü konuşması ile Meclis'te güne Denizli damgası vurdu . 


Öztürk , öğleden sonraki oturumda “ Gündem dışı söz “ alarak Meclis kürsüsünde bir konuşma yaptı . Depremden etkilenen Acıpayam ilçesi için “ vatandaşların seçimden önce  Bakanlar , vekiller ve bürokratlar tarafından ziyaret yağmuruna tutulduğunu ancak 31 Mart sonrası hizmetin damlasının bile düşmediğini “ söyledi  . 
Sözlerine “7269 ve 4123 sayılı kanunların özeti aslında şu : Devlet herhangi bir afete maruz kalan vatandaşını Afet bölgesi ilan ederek korur  , mağdur etmez , yaralarını sarar “ diyerek devam eden Yasin Öztürk Acıpayam’ın acilen Afet Bölgesi ilan edilmesini istedi . Öztürk konu hakkında 5 dakikayı aşan süre kürsüde konuştu .
Öztürk, gündem dışı konuşmasında şunları dile getirdi: 

"Sayın Başkan, Değerli Milletvekilleri,
 
Adı üstünde gündem dışı söz aldım. Belki ülke ve Meclisimizin bu günden yoğunluğunda gündem dışı ama –memleketimin güzel ilçesi Acıpayam’da hala gündemde olan- bir konuya değinmek için, Acıpayam Depremi nedeniyle vatandaşlarımızın yaşadığı, devam eden sorunlarıyla ilgili önemli bir konu.
Yüce heyetinizi ve depremden zarar gören hemşerilerimi saygıyla selamlıyorum
Bildiğiniz gibi Denizli’nin Acıpayam ilçesi 20 Mart’ta meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Allah’a şükür can kaybımız yok ama depremde kesin hasar tespitlerine göre ağır hasarlı 1246 adet konut, bu konutların alt katlarında bulunan 795 adet depo, 26 samanlık ve 148 ahır, 26 ticarethane, 62 metruk yapı, 6 resmi kurum binası olmak üzere toplamda 2309 adet taşınmazda hasar tespiti yapılmıştır. "