Tekstilde mola yok!

TAKİP ET

TEKSTİL SEKTÖRÜ ARALIKSIZ ÇALIŞIYOR Denizli sanayisinin bel kemiğini teşkil eden Tekstil sektörü, bütün olumsuzluklara rağmen tam kapasite çalışıyor. Pandemi konusunda bütün tedbirleri alarak üç vardiya şeklinde çalışmalarını sürdüren Tekstil sektörü. Öncelikle aksayan 2019 siparişlerinin bitirilmesini. Sonrasın da ise 2020 yılının ihracat siparişlerine hazırlanıyor.

Mart ayı ile birlikte hayatımıza giren Kovid-19 pandemi sürecinde Avrupa başta olmak üzere dünya genelindeki ihracat siparişlerini askıya alan Tekstil sektörü, pandemi kısıtlamalarının hafifletilmesi ve iş yaşamının az da olsa normale dönmesiyle birlikte, hükümet tarafından istenilen pandemi kurallarını üst düzeyde yerine getirerek, temkinle ama hızlı bir şekilde 2019 yılı son çeyreğindeki ihracat siparişlerini yapmaya başladı.

Özellikle İngiltere, Hollanda ve Almanya başta olmak üzere, tekstil sektörünün ihracat yaptığı Avrupa ülkelerinde Karonavirüs sebebiyle aksayan tekstil ürünlerinin ihracatı Haziran iye ile birlikte açılmış ve ihracat hızlanmıştı. Sanayimizin bel kemiğini teşkil eden firmalar, pandemi tedbirlerini alarak çalışmalarına başladıktan sonra, 2020 yılı ilk çeyreğinin ihracat mallarını da hazırlamaya başladı.

Konu hakkında görüşmerini açıklayan bir sanayicimiz, “Kovid-19 bizi çok etkiledi. Özellikle Avrupa’nın 2019 yılı tekstil ihtiyacı için çok sayıda sipariş alınmış ve bütün tekstil firmaları kapasiteleri  doğrultusunda çalışıyorlardı. Sonra Kovid-19 pandemi süreci ile birlikte çalışmalarımız durdu. Siparişlerimizi yapamaz olmuştuk. Bazı firmalar özel izinle çalışmalarına rağmen, vardiyalarını azaltmak durumunda kalmışlardı. İşçi çıkarmaları da bu aşamada yaşandı. Avrupa’da virüs yüzünden bizim yaşadıklarımızı yaşayınca, sorun olmamış ve sadece erteleme durumu ortaya çıkmıştı. Ancak şimdi öyle değil. Avrupa bizden iyi durumda. Süreci iyi yönettiler ve şimdi bizden mallarını istiyorlar. Bizde bu durumda pandemi tedbirlerini üst düzeye çıkartarak çalışmalarımıza başladık. Şu an firmalarımız 2019 yılı siparişleri bitirmiş durumda. 2020 yılı siparişlerini ise yakında başlayarak, bu yıl içerisinde bitirmek zorundayız.” Dedi.

denizli tekstil üretim denizlimuhabir muhabir denizli haberleri