Ticarethane tarifesi uygulanan muhtar isyan etti

TAKİP ET

Elektrik faturalarından muhtarlar da şikâyetçi. Denizli'de muhtarlık binalarına 'ticarethane' tarifesi uygulanan muhtarlar isyan etti. Altıntop Mahallesi Muhtarı Tülay Sücüllü, '25 metrekare odaya 455 lira fatura geldi. Bizi ticarethane olarak görüyorlar. Burada kamu hizmeti yapıyoruz. Ben tüccar mıyım?' diye isyan etti.

Elektrik faturaları muhtarları da kızdırdı. Muhtarlık binalarına ‘ticarethane’ aboneliği üzerinden gelen faturalar Denizli’de Muhtarlar Derneğini harekete geçirdi. Merkezefendi ilçesindeki Altıntop Mahallesi muhtarı Tülay Sücüllü faturaları göstererek, “25 metrekare odaya 455 lira fatura geldi. Bizi ticarethane olarak görüyorlar. Burada kamu hizmeti yapıyoruz. Ben tüccar mıyım?”” diye konuştu.



“KAMU HİZMETİ VERİYORUZ”

Deliklıçınar Meydanındaki muhtarlık binasında mahalle halkına hizmet veren Sücüllü, “Dağıtım şirketi bize ticarethane aboneliği uyguluyor. Bütün muhtarlıklarda bu şekilde. Dernek harekete geçti, onlar da uğraşıyorlar ama bir cevap alamıyorlar. Biz kamu hizmeti veriyoruz. Buraya ticarethane denilemez. Bu bizi çok üzüyor” diye konuştu.

“FATURA DAHA YÜKSEK GELİYOR”

Ticarethane tarifesi üzerinden faturaların daha da yüksek geldiğini söyleyen Sücüllü; “Neden bana bu tarifeyi uyguluyor? Demek ki buradan bir kazancı var. Demek ki faturam daha fazla geliyor. Su aboneliğimiz var. Burası dernek-vakıf statüsünde geçiyor. 9 lira faturam geliyor. Elektrikte neden aynı tarife uygulanmıyor?” ifadelerini kullandı.

“KORKUDAN KLİMAYI ÇALIŞTIRAMIYORUM”

Küçük bir ısıtıcı kullanarak kışı geçirmeye çalıştığını belirten Sücüllü, “Klima var, kullanamıyorum. Tasarruf ediyorum. Klimayı bile kullanmadığım halde 25 metrekarelik yere 455 lira elektrik faturası geliyor. Kullansam bin lira gelecek. Koca daire mi ısıtıyorum da bu faturalar yüksek geliyor?” diye konuştu.  

 

Altıntop Mahallesi Muhtarı Tülay Sücüllü zam