Tırnak Batması

TAKİP ET

Batık ayak tırnakları birçok insanı etkiler ve çok fazla ağrıya neden olabilir. Batık bir ayak tırnağı, tırnağın köşesi veya yan tarafı deriye doğru büyüdüğünde meydana gelir ve sıklıkla iltihaplanma ve enfeksiyona yol açar. Bu durum son derece rahatsız edici olabilir ve daha fazla komplikasyondan kaçınmak için derhal tedavi edilmelidir.

Tırnak batması yaralanma sonucu oluşabilse de, tipik olarak ana suçlu yanlış ayak bakımıdır. Çok yakından veya açılı olarak kesmek tırnak batması riskini artırdığından, yanlış düzeltme yaygın bir nedendir. Diğer faktörler arasında çok dar ayakkabılar giymek, kötü hijyen alışkanlıkları, genetik ve hatta mantar enfeksiyonları veya diyabet gibi bazı tıbbi durumlar sayılabilir.

 

Tırnak batması tedavi edilmezse açık yaraya giren bakteriler nedeniyle enfeksiyona neden olabilir. Bu tür enfeksiyonların belirtileri, bölgeden olağandışı akıntı, ayak parmağında artan ağrı ve ağrı ve hatta sisteminize yayılmışsa ateşi içerebilir. Bu semptomlardan herhangi birini yaşarsanız, doğru teşhis ve tedavi için derhal tıbbi yardım almalısınız.

 

Neyse ki, tırnak batmasını önlemek, oluştuktan sonra tedavi etmekten çok daha kolaydır.

 

Tırnak Batması