TRAIAN ÇEŞMESİ IŞIKLANDIRILDI

TAKİP ET

Işıklandırma çalışmalarında sona gelinen Laodikya Antik Kenti'ndeki İmparator Traian Nymphaeumu-Anıtsal Çeşmesi, gece müzeciliği ile daha fazla turisti kente çekmeyi bekliyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "2023 Yılı Turizm Verileri Değerlendirme Toplantısı"nda Türkiye turizmine ilişkin geçen yılın verilerini değerlendirdi, turizmde 2024 yılı hedeflerini anlattı. Ersoy, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Tiyatro Salonu fuaye alanında gerçekleşen toplantıda yaptığı konuşmada, ziyaretçi sayısı yüzde 10 artışla 56,7 milyona yükselen Türkiye'nin 2023 yılında rekor kırdığını ifade etti.

 

Yurt genelinde gece ışıklandırma çalışmaları tamamlanan ve süren antik kentleri açıklayan Bakan Ersoy, gece müzeciliğinin sürdürülebilir turizme önemini vurguladı. Efes, Hierapolis, Patara ve Side antik kentlerini "Gece Müzeciliği" kapsamında aydınlattıklarını kaydeden Ersoy, gün batımından sonra gece gezmek isteyen turistlerin bu aydınlatma projesi ile buraları gezebileceğini, şehrin diğer paydaşlarının da turizm gelirlerinden daha fazla pay almasını sağlayacaklarını kaydetti.

 

Denizli'de Pamukkale Hierapolis'in yanısıra UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesinde yer alan Laodikya Antik Kenti de ‘gece müzeciliği’ kapsamında ışıklandırılıyor. Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek de Laodikya'da aydınlatması yapılan Traian Nymphaeumu-Anıtsal Çeşmesi ve heykelinin gece görünüşünü paylaştı. Prof. Şimşek, Laodikeia İmparator Traian Nymphaeumu-Anıtsal Çeşmesi ile heykelinin ışıklandırma sonrası gece muhteşem bir güzelliğe ev sahipliği yaptığını ifade etti.

 

TRAIAN ÇEŞMESİ IŞIKLANDIRILDI Hierapolis pamukkale unesco