Tüm bildiklerinizi unutabilirsiniz!

TAKİP ET

Mimar Hüsamettin Ataman, Atatürk'ün 89 yıl önce  Denizli'de çekildiği iddia edilen ve her 4 Şubat'ta Atatürk'ün Denizli'de çekilen tek fotoğrafı olarak bilinen ve kullanılan  fotosunun aslen  Balıkesir'e ait olduğunu 'bir yanlışı düzeltiyorum' diyerek, basına servis etti.

AYNI YERDE, YENİ FOTO

Atatürk’ün aslında Denizli’de değil, 21 Ocak 1933 günü BALIKESİR ziyaretinde Balıkesir Lisesi önünde çekildiğini açıklayan Mimar Hüsamettin Ataman, bununla da yetinmedi Atatürk’ün foto çekildiği aynı yerde öğretim üyeleri ile birlikte poz verdi.



Mimar Hüsamettin Ataman’ın “bir yanlışı” düzeltmek adına yaptığı araştırma ve bu araştırmasına ilişkin açıklaması şöyle:



“BİR YANLIŞI DÜZELTİYORUM.
Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün 4 Şubat 1931 günü DENİZLİ ziyaretinde Denizli Hükümet Konağı önünde çekildiği söylenen fotoğraf, aslında ATATÜRK'ün 21 Ocak 1933 günü BALIKESİR ziyaretinde Balıkesir Lisesi önünde çekilen fotoğraftır.



Balıkesir'e gittim. Konuyu, uzmanları ile konuştum. Bina, şu anda 'Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi' olarak işlev görüyor.
Tarihî fotoğrafın aslını gördüm.
Bu yanlışı düzeltmeyi görev bildim ve yayınlıyorum.
HÜSAMETTİN ATAMAN”
 

atatürkün denizlide çekildiği fotoğraf atatürkün denizliye gelişi geliş yıldönümü fotosu denizli denizlimuhabir denizli haberleri atatürk