Türk Diyanet Vakıf-Sen Bazı İlçe Müftülerine Sert Çıkış

TAKİP ET

Türk Diyanet Vakıf-Sen Denizli Şube Başkanı Mehmet ÇOBAN, bazı ilçe müftülerinin, bazı sendika üyesi imamlara karşı ayrımcılık yaptığını ifade ederek, ilçe müftülerinin bu tutumlarından vaz geçmeleri uyarısında bulundu.

HABER MERKEZİ

Türk Diyanet Vakıf-Sen Denizli Şube Başkanı Mehmet ÇOBAN, Diyanette ve kamu kurumları içerisinde çalışan herkesin 657 sayılı kanuna tabi oluğunu, kendini memurun amiri olarak görenlerin hele hele dini bir kurumda görev yapıyorsa bu kişilerin her şeyi hakkaniyetli tartarak kurum çalışanlarına yansıtması gerektiğini söyledi.

İlçe müftülerinin şapkalarını çıkarıp masaya koyarak hakk için idarecilik yapmaları isteyen Çoban, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kamu kurumlarında istenilen başarının yakalanması, kurum bünyesinde görev yapan personele adaletli, hakkaniyetli , eşitlik ilkesi çerçevesinde davranılması ile orantılıdır.

 Kurum idarecisi kurumun tüm iş ve işlemlerini kanun ve mevzuat çerçevesinde, hakkı, hukuku, ehliyet ve liyakati, özellikle tarafsızlığı  gözeterek ifa etmek zorundadır. Bunları yok sayarak başına buyruk idarecisi olduğu kurumu yönetemez. Hele hele personele dünya görüşü , üye olduğu sendikasına göre asla farklı muamele yapamaz, hakkını gasp edemez. 

İlkeli ve sorumlu sendikacılık anlayışımız gereği üyelerimize bazı idareciler tarafından yapılan haksızlıkları nezaket gereği önce sözlü, gerek görürsek çözümü için yazılı müracatta bulunuyoruz. Ancak bazı idareciler hala ve ısrarla üyelerimize karşı art niyetli, asla iyi niyetle, hak ve hakkaniyetle bağdaşmayan, tarafsız ve adil olması gereken idarecilik vasfıyla örtüşmeyen tutum ve davranışlarına devam etmektedirler.
Buradan açık ve net olarak söylüyorum. Bu idarecilerimiz kısa sürede bu yanlı, yanlış ve haksız tutumlarından vazgeçmedikleri takdirde, kanun, kural ve mevzuatı yok sayarak, çiğnemeye devam ederlerse sırtımıza SENDİKA  YELEĞİMİZİ GİYİP, ELİMİZE MİKROFONU alıp gereğini  yapacağız. Bundan kimsenin zerre şüphesi olmasın.