Türk Diyanet Vakıf-Sen'den Fransa'ya tepki

TAKİP ET

Türk Diyanet Vakıf-Sen Denizli Şube Başkanı Mehmet çoban, Fransa ile yaşanan gerginliği değerlendirdi. Çoban, Fransa'nın Müslüman düşmanlığının ahlaksızlık olduğunu vurguladı.

Türk Diyanet Vakıf-Sen Denizli Şube  Başkanı Mehmet çoban, Fransa ile yaşanan gerginliği değerlendirdi. Çoban, Fransa'nın Müslüman düşmanlığının ahlaksızlık olduğunu vurguladı. Çoban yaptığı basın açıklamasında, "Fransa’da okullarda ‘ifade özgürlüğü’ adı altında Hz. Muhammed’in karikatürlerinin gösterilmesi, Cumhurbaşkanı, soykırımın mimarı küstah Macron’un bu durumu savunması tam bir ahlaksızlık ve alçaklıktır.

Malesef Fransa’da Müslümanlara yönelik baskı ve tehditlerin ardı arkası kesilmeden devam ettiğini açıkca görmekteyiz. Son olarak Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) yönelik çirkin karikatürlerin kitapçık haline getirilerek liselerde dağıtılması, afişe edilip sağa sola asılması bardağı taşıran son damla olmuştur. “Fransa’yı ve Macron’u sert bir dille kınıyor, telin ediyor ve lanetliyoruz. Fransada yaşayan Müslümanlar başta olmak üzere tüm dünyadaki Müslümanları Peygamberimiz (sav) karşı yapılan hakaret içeren karikatürlere tepki göstermeye davet ediyoruz. Küstah Macron özür dileyene kadar hiçbir şekilde Fransız mallarını tüketmemeliyiz, fransız mallarını boykot etmeliyiz. Fransız mallarını alarak küstah macronun ülkesi fransa'ya destek vermemeliyiz.

Peygamberimize yönelik hazırlanan karikatürler alçakça, planlı olarak yapılan açık bir provokasyondur.   Küstah Macron, alçakça hazırlanan karikatürler üzerinden aklınca İslam ümmetini hedef alarak provokasyon yapmaya çalışmaktadır. Yıllar önce ecdadımız Osmanlı’nın desteğiyle ayakta kalan Fransa’ya ve Macron’a provokasyonlardan bir an önce vazgeçmesini, haddini bilmesini, hadsizlik ve küstahlık yapmamasını tavsiye ediyoruz. Aksi halde attığınız bu provokatif adımların kendisini ve destekçilerini yakacağını, sorumsuzca yaptığınız bu hadsizliğin bir bedeli olacağını unutmamalarını hatırlatmak isteriz." ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Fransız mallarına yönelik boykot çağrısını sonuna kadar destekliyoruz.  Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘Fransız mallarını asla almayın’ çağrısına bütün milletimiz ve bizler büyük bir kararlılıkla uymalıyız, desteklemeliyiz. Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak, Fransa’daki büyükelçimizi geri çağırmalıyız ve ülkemizdeki Fransa büyükelçisini de arkasına bakmadan tıpış tıpış ülkesine, küstah MACRON'nun yanına göndermeliyiz” dedi.
Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak her daim dini ve milli değerlerimizi korumak, kollamak, savunmak için her daim gözümüzü budaktan esirgemeden mücadele edeceğiz.

denizli türk diyanet vakıf sen şube başkanı mehmet çoban fransa denizlimuhabir muhabir denizli haberleri haberler haber