Türk Diyanet Vakıf-Sen'den Özgür Özel'e kınama..

TAKİP ET

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılan Sübyan Mektepleri'ni orta çağ düşüncesi olarak tanımlaya CHP Başkan vekili Özgür Özel'e tepkiler çığ gibi büyüyor.  Türk Diyanet Vakıf-Sen Denizli Şube Başkanı Mehmet Çoban,  '4-6 yaş Kur'an Kurslarına ortaçağ eğitimi, zihniyeti  diye ifade etmeniz çok tehlikeli, üzücü ve vahim bir durumdur.' dedi.

Türk Diyanet Vakıf-Sen Denizli Şube Başkanı Mehmet Çoban, Özgür Özel’in açıklamasını çok tehlikeli bulduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Milli Eğitim Bakanlığının Müfredatına göre sizler gibi yarının Bakanlarına, Milletvekillerine, Öğretmenine, Esnafına, Çiftçisine, kısacası Milli ve Manevi değerlerini bilen, ona sıdkı sadakatle  bağlı gençler, bireyler yetiştirmek için eğitim-öğretim faaliyetinde bulunan ana sınıfları, ana okulları neyse, Anayasanın  136, Diyanet İşleri Başkanlığının Kuruluş ve Görevleri hakkındaki 6002 sayılı kanunun 1.Maddesine göre kendisine verilen görevleri ifa eden, ülkemizde dini konularda tek yetkili makam, kurum olan, Diyanet İşleri Başkanlığına, Müftülüklerimize bağlı 4-6 yaş Kur'an Kurslarına ortaçağ eğitimi, zihniyeti  diye ifade etmeniz çok tehlikeli, üzücü ve vahim bir durumdur.

Sayın Özgür ÖZEL bey bu ifadeleriniz Diyanet İşleri Başkanlığı mensuplarını, Kur'an Kursu Öğretmenlerini, öğrenci velilerini ziyadesi ile üzmüştür. Kaldı ki buralar halkımıza, velilerimize, hatta sade bir vatandaşlarımıza bile kapıları açıktır. Acaba 4-6 yaş Kur'an Kurslarının birisinin kapısından içeri girdirizmi?

Sayın Özel Milletin vekili olarak size yakışan bu tehlikeli, mesnetsiz, ayrıştırıcı sözlerinizden dolayı çıkıp erdemlice Yüce Türk Milletinden, Merhum  Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün kurmuş olduğu Diyanet İşleri Başkanlığının mensuplarından, K. Kursu öğretmenlerinden, öğrenci velilerinden özür dilemenizdir.

Bu Kur'an Kurslarının müfredatı devletin resmi kurumları tarafından hazırlanmakta, hazırlanan bu müfredatta devletin resmi görevlileri, Kur'an Kursu öğretmenleri tarafından geleceğimizin teminatı, bugünü küçükleri, yarınımızın büyükleri gençlerimize öğretilmektedir. Buralarda sizin tabirinizle ortaçağ zihniyetine yönelik bir eğitim-öğretim olmaz, buralardan milletin diline pelesenk olacak bir ekmekte çıkmaz.

Sayın Özel önce bir 4-6 yaş Kur'an Kursunu ziyaret edin orada ne eğitimi veriliyor bizzat görün, bir çay kahve için, ardından çıkın ve bu milletten, teşkilatımız mensuplarından özür dileyin.”


 

Türk Diyanet Vakıf-Sen Denizli Şube Başkanı Mehmet Çoban özgür özel kınama