Türk Diyanet Vakıf-Sen Denizli Şube Başkanı Mehmet Çoban'dan kadınlar günü mesajı

TAKİP ET

Türk Diyanet Vakıf-Sen Denizli Şube Başkanı Mehmet Çoban, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Türk Diyanet Vakıf-Sen Denizli Şube Başkanı Mehmet Çoban, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Çoban mesajında, "Kadın, estetik cesaret, üstün ahlak, samimi fedakarlıktır. Kadın, adanmış ve anıtlaşmış bir yüreğin vücut bulmuş halidir. Dünyanın neresinde yaşıyor olursa olsun kadın ve sahibesi olduğu kadınlık onuru insanlığın ortak değer ve hazinesidir. Bu asla değişmez.


Biz, “Cennet; annelerin ayağının altındadır." diyen bir medeniyetten ve"Kadınlar insandır, biz insanoğlu." diyen bir kültürden geliyoruz. Bu kültürün içinde vatan ve istiklal yolunda; Nene Hatun’dan Fatma Seher Hanım’a, Şerife Bacı’dan Songül Yarbay’a. İlim, irfan, Edep ve ahlak yolunda Özge Can'dan Aybüke Öğretmene, Tayyar Rahmi'den, Hatice Hatun'a vatanın korunmasından, milletin devamına, evinin geçiminden, gelecek nesillerin yetişmesine kadar hayatın her alanında mücadele edip memleket toprağına kanını ve alın teriyle emeğini vermiş tüm kadınlarımızın, analarımız, bacılarımızın günü kutlu ve mutlu olsun.


Diğer yandan bir kadını sevmeyebilirler ama saygı duymaları gerek! Ona hediyeler almayabilirler ama canını da almamak gerek! Aslında bir kadına sahip çıkmaya da gerek yok; adam olup, uzak durup, haddi aşmayıp, dünyasını başına yıkmamak gerek!


Buna hakkımız yok. Kadınlara şiddet uygulamak, onların canına kıymak bir erkeklik göstergesi değil, bilakis ürkeklik ve acizlik göstergesidir. Bunları yapan sözüm ona erkeğin acizidir." ifadelerini kullandı.