Türk Eğitim Senden Anlamlı Çağrı

TAKİP ET

Türk Eğitim Sen (TES) Denizli Şube Başkanı Emre Erdoğan, Terör örgütü PKK başta olmak üzere bölücü terör örgütü mensupları tarafından şehit edilen öğretmenlerin isimlerinin  yaşatılmasını istedi.

TES Denizli Şube Başkanı Emre Erdoğan, “bölücü terör örgütü mensupları tarafından şehit edilen, Öğretmenler Necmettin Yılmaz, Şenay Aybüke Yalçın ve Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun isimlerinin kentimizin  sokak ve caddelerinde yaşatılmasını istiyoruz. Bu konuda Merkezefendi, Pamukkale ve Büyükşehir Belediyelerimizi duyarlı olmaya çağırıyoruz” dedi. 


Öğretmenler Necmettin Yılmaz, Şenay Aybüke Yalçın ve Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun genç yaşta görevleri başında şehit edildiklerini hatırlatan Erdoğan,  “Sekiz  aylık öğretmen olan ve öğrencilerince çok sevilen Necmettin Yılmaz, 16 Haziran 2017'de yaz tatilini geçirmek için Şanlıurfa'dan memleketi Torul'a dönerken, PKK'lı teröristlerce Tunceli-Erzincan kara yolunun Pülümür ilçesi kesiminde aracı yakıldıktan sonra kaçırılmış, 27 gün süren aramalardan sonra Öğretmenimizin naaşı, 12 Temmuz 2017'de Tunceli'deki Pülümür Çayı'nda bulunmuştu. 

Bir diğer Öğretmenimiz Şenay Aybüke Yalçın  ise, Batman'ın Kozluk ilçesinde 9 Haziran 2017'de Belediye Başkanı Veysi Işık'ın aracına yönelik PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda, karne dağıtım töreninin ardından evine giden müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın ağır yaralanmış, genç öğretmenimiz kaldırıldığı Kozluk Devlet Hastanesinde şehit olmuştu.

Yine hepimizi şehadetiyle üzüntüye boğan, 24 yaşındaki Şehit öğretmen Fırat Yılmaz Çakıroğlu, İzmir'deki Ege Üniversitesi'nde 20 Şubat 2015 tarihinde çıkan kavgada PKK yandaşları tarafından bıçaklanarak şehit edilmişti. Türk Eğitim Sen olarak Merkezefendi, Pamukkale ve Büyükşehir Belediyelerimizden  genç yaşta şehadet şerbeti içen bu Öğretmenlerimizin isimlerinin sonsuza kadar yaşatılması için şehrimizin uygun görülecek yerlerine isimlerinin verilmesini istiyoruz” diye konuştu. 

türk eğitim sen denizli emre erdoğan