Türk Metal'den dev işletmede grev kararı

TAKİP ET

Türk Metal Sendikası ile işveren arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç çıkmadı. Sendika iki gün önce grev kararı aldı. Çalışanlar mesai bitimlerinde protestolar gerçekleştirerek hak talep etti.

Türk Metal Sendikası ile işveren sendikası olan Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasında yürütülen 2023-2025 MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi sürecinde anlaşma sağlanamadı.

 

Türk Metal Sendikası yöneticileri, anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararı aldı. Genel merkezin bu kararının ardından Türk Metal Sendikası Denizli Bölge Temsilciliği, Denizli’deki Nexans Kablo A.Ş.’de grev kararını ilan etti.

 

“VARDİYA ÇIKIŞLARINDA PROTESTOLAR YAPIYORUZ”

 

2 gün önce grev kararının alındığını vurgulayan Türk Mertal Sendikası Denizli Bölge Temsilciliği’nden Caner Tatlı; “Grev kararını 2 gün önce genel merkezde aldık. Anlaşma sağlanamazsa genel merkezden gelen talimatlarla eylemlerimize  devam edeceğiz. Şimdilik vardiya giriş ve çıkışlarında protestolar yapıyoruz. Devamı olarak iş yavaşlatma kararı gibi eylemlerde de bulunabiliriz” diye konuştu.

 

ürk Mertal Sendikası Denizli Bölge Temsilciliği grev kararı Nexans