Türk Ocakları, 100. yılını kutluyor

TAKİP ET

Denizli Türk Ocakları, Denizli Büyük Şehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri ortaklaşa düzenledikleri bir dizi etkinlikle Milli mücadelenin 100. Yılını kutlayacak.


HABER MERKEZİ

Etkinlikle ilgili Denizli Türk Ocakları başkanı Prof. Dr. Turgut TOK,kutlama programı ile ilgili  açıklamalarda bulundu. “Milli mücadelemizin başlamasının 100. Yılına ulaşmanın gururunu, mutluluğunu ve coşkusunu yaşıyoruz. Milli mücadelenin 100. Yılında beş ilçemizde gerçekleştirmeyi kararlaştırdığımız etkinliklerin birincisi 30 Ağustos’ta Çal ilçemizde, ikincisi 4 Eylülde Buldan ilçemizde, daha sonra Sarayköy, Tavas ve Acıpayam ilçelerimizde devam edecektir.

100. Yıl kutlamalarına desteklerinden dolayı Büyük Şehir Belediye Başkanı Sayın Osman ZOLAN’a ve tüm ilçe belediye başkanlarımıza teşekkür ediyoruz.

100. yılını kutladığımız Türk Milli Mücadelesi, hiç şüphesiz Türkiye Cumhuriyeti’nin ve ana ilkelerinin temellerinin atıldığı yakın Türk tarihinin en önemli dönemidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin özünü oluşturan milli egemenlik, halk yönetimi, TBMM’nin konumu gibi temel kamu hukuku ilkeleri, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesini yürüttüğü bu tarihi dönemde oluşmuştur.

1919 yılı, Milli Mücadele’nin teşkilatlanma aşamasının en önemli sürecini oluşturmaktadır. Bu süreçte bir taraftan vatanın birçok parçası işgale uğrarken, diğer taraftan Milli Bağımsızlık Hareketi’nin temelleri atılmış, özellikle 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Paşa’nın Anadolu’ya geçişi ile başlayarak, Amasya Genelgesi ve sonrasında gerçekleştirilen Erzurum ve Sivas Kongreleriyle Milli Mücadele’nin amaç, yöntem ve hedefleri belirlenmiştir. Bu sürecin ve mücadelelerin neticesi olarak Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur.”

Türk Ocaklılar olarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasını, ülkemizin ve milletimizin bağımsızlığa ulaşmasını sağlayan ecdadımıza, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere; şehrimizde bu mücadeleye katılan Ahmet Hulusi Efendi, Ahmet İzzet Efendi, Ahmet Şükrü Efendi, Ali Vehbi Bey, Belevili Yusuf Bey, Emin Aslan Bey, Cennetzade Tahir Efendi ve isimlerini burada saymakla bitiremeyeceğimiz kahramanlarımıza şükran ve minnet duyduğumuzu beyan ediyoruz.

100. yıl etkinliklerinde Milli Mücadele kahramanlarımızın anılması, akademisyen, şair ve yazarların katılacağı paneller, Milli mücadeleyi anlatan arşiv belgeleri, resim, fotoğraf ve savaş malzemelerinden oluşan sergiler, mehter ve bando gösterileri, saygı yürüyüşleri gerçekleştirilecektir. Etkinliklerimize tüm halkımız davetlidir.