Türkiye Beyazay Derneği, bir il'de daha örgütlendi

TAKİP ET

Türkiye Beyazay Derneği Uşak Şubesi, ilk olağan genel kurulu yapıldı. Kurucu Başkan Necdet Aydıner, yeniden başkanlığa seçildi.

Uşak Belediyesi AKM 2 Nolu salonda yapılan genel kurula AK Parti Uşak Milletvekili Dr. İsmail Güneş, AK Parti Uşak İl Başkanı Fahrettin Tuğrul, Türkiye Beyazay Derneği Bölge Başkanı Osman Kabalay ve dernek üyeleri katıldı.

 

“Engelli bireyler için faydalı işler yapmak istiyoruz”

Genel Başkanlığını AK Parti eski Milletvekili Lokman Ayva’nın  yaptığı Türkiye Beyazay Derneği Uşak Şubesi ilk genel kurulunu gerçekleştirdi. Divan Başkanlığına Uşak Üniversitesi Öğretim Üyesi Erol Sakallı’nın seçildiği genel kurulun açılış konuşmasını yapan kurucu Başkan Necdet Aydıner, “Yaptığı faaliyetlerle engelliler tarafından büyük beğeni toplayan Beyazay, İstanbul sınırlarını aşarak Anadolu’daki engellilerin de umut ışığı oldu. Kısa sürede hızla büyüyen Türkiye Beyazay Derneği, Antalya, İzmir, Erzurum, Sivas ve Ankara’da birbiri ardına şubeler açmaya başladı. Bugün Türkiye genelinde 92, yurtdışında 8 şubesi ile Türkiye Beyazay Derneği, ülkemizde yaşayan engelliler için olduğu kadar ülke sınırları dışında da yardım bekleyen engelli ve ihtiyaç sahiplerine de destek olmaktadır. Bizde Uşak’ta engelliler için faydalı çalışmalar yapmak istiyoruz” dedi.

 

“AK Parti iktidarında kamuda 65 bin engelli istihdam edildi”

Kürsüye gelen AK Parti Uşak Milletvekili Dr. İsmail Güneş; “Uzvu eksik olmayan bir insan herkesin uzuvlarını tam sanır ve uzvu eksik insanların neler çektiğini tam anlamayabilir.

AK Parti iktidarları döneminde ilk kez 2005 yılında engellilerle ilgili bir düzenleme yapıldı. Bu düzenlemeler neticesinde engelli vatandaşların daha rahat yaşayabilmesi, onların toplumla bütünleşmesi için çok önemli adımlar atıldı. Bizim iktidarımız öncesi, kamuda 8 bin engelli kardeşimiz istihdam edilirken bugün bu rakam 65 bin kişiye ulaştı.

Bu sabah TOKİ konut kuraları çekildi. Öncelik engelli kardeşlerimize verildi. Allah hepinizden razı olsun. Engelli kardeşlerimize sahip çıkıyor ve hizmet ediyorsunuz. Milletvekili olarak sizlerin daima yanınızdayım. Kongreniz hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

 

“Uşak Beyazay Şubesi gönülleri ısıtacak”

Türkiye Beyazay Derneği Bölge Başkanı Osman Kabalay yaptığı konuşmada; Beyaz Derneğinin kimlere ne yönde hizmet ettiği tam olark bilinmemektedir. Derneğimiz, tüm engellilerin fırsat verildiğinde neler yapabileceğini göstermek için kurulmuştur. Uşak’ta da Beyazay’ın neler yapabileceğini Uşak’ta Beyazay Derneğinin gönülleri nasıl ısıttığını göreceğiz. Onların dertlerini ve sıkıntılarını yetkililere taşıyacağız.

Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuda çok hassas. Bizde bu hassasiyeti engellilerin daha rahat yaşayabileceği ve toplum içerisinde normal bir birey olmalarını sağlayarak göstereceğiz” dedi.

Tek liste ile seçimlere gidildi. Oy birliği ile şu isimler dernek yönetimini oluşturdu:

Yönetim Kurulu: Necdet Aydıner (Başkan), Kazım Kuşcu, Mehmet Aslan, Halit Eryılmaz, Osman Ateş, Hamdi Çağrı koca, İlknur Ertuğrul.

Denetim Kurulu: Ali İhsan Tilkici, İrfan Şentürk, Aykut Aydıner

 

 

Beyazay Derneği Osman Kabalay AK Parti Uşak Milletvekili Dr. İsmail Güneş AK Parti Uşak İl Başkanı Fahrettin Tuğrul Kurucu Başkan Necdet Aydıner genel kurul