Türkiye'de Keşfedebileceğiniz 5 Farklı Rota Önerisi

TAKİP ET

Türkiye dört mevsimi, coğrafi konumu, bölgeleri ve iklim özellikleri ile rahatlıkla yaşam sürdürülebilen ülkelerden biridir.

 

Türkiye dört mevsimi, coğrafi konumu, bölgeleri ve iklim özellikleri ile rahatlıkla yaşam sürdürülebilen ülkelerden biridir. Türkiye kalabalık nüfusunun yanı sıra her mevsim bünyesinde milyonlarda turist barındırıyor. Her şehrin yüzlerce doğal güzellikleri bulunuyor. Yerli ve yabancı çok sayıda turist yaşadıkları şehirlerden farklı şehirlere bu güzellikleri görmeye gidiyor. Türkiye’de yaşayan tüm vatandaşları bölgelerin güzelliklerini görmek için kolay ulaşım yollarını kullanabiliyor. 5 farklı rota hem yaz hem kış mevsimlerine uyum sağlıyor. Yaz aylarında deniz, kum ve güneşin muhteşem birlikteliği için genellikle Ege ve Akdeniz plajları tercih ediliyor. Yaz aylarında belirlenen rotalar insanlara huzur, enerji ve pozitiflik katıyor. Muğla, Antalya, Aydın, İzmir, Çanakkale rotaların ilk başında yer alıyor.

Keşif yapmayı seven bireyler, aile, arkadaşları, dostları ve tek başına gezmeyi sevenler ülkenin tüm güzelliklerini fırsat buldukça geziyor. Türkiye’nin kolay ulaşım yolları sayesinde yerli ve yabancı turistler zorluk çekmiyor. Tarihi açıdan büyük önem taşıyan Samsun ili her mevsim rahatlıkla gezilebiliyor. Yöresel yemekleri, tarih kokan mekanları, huzur veren mis deniz kokusuyla sahili ile kendine hayran bırakıyor. Samsun İstanbul uçak bileti ile İstanbul’dan kısa sürede Samsun’a ulaşım sağlanıyor. Uygun bilet fiyatı sayesinde uçuşlar ekonomik bir şekilde yapılıyor. Türkiye’de yaşayan insanları kışın sakin bir atmosfer karşılarken yazın daha enerjik ve renkli atmosfer karşılıyor. Dört mevsiminin ayrı güzelliği ve olanakları sayesinde ülkenin turizmi hızlı bir şekilde gelişiyor.

 

Yaz Tatili İçin Gezilecek Uygun Rotalar

 

İlkbaharın sona ermesiyle birlikte gelen yaz mevsimi, çocuklardan yetişkinlere kadar en sevilen mevsimler arasında yer alıyor. Sıcak yaz gününde tertemiz suların tadını çıkarmak yoğun geçen günlerin stresini atmaya yardımcı oluyor. Yaz tatilinde en sevilen yerlerin arasında plajların yanı sıra ormanlık alanlar da bulunuyor. Doğal güzellikleri, kültürel mirası ve temiz havası ile Datça en çok turist karşılayan bölge oluyor. Kendisini mavi sulara bırakan herkes huzuru en içlerinde yaşıyor. Tüm güzelliklerinin büyüleyici şekilde olması insanların şehre aşık olmasını sağlıyor.

 

Bodrum, Milas, Köyceğiz, İnce kum gibi birbirinden güzel çok sayıda tatil bölgesi bulunuyor. Akdeniz bölgesinin tuzlu suyu cilt hastalıklarına iyi geldiği için vazgeçilemez bölgelerden biridir. Pürüzüz bir cilt sahibi olmak isteyen bireyler her yaz mutlaka Akdeniz’in suyundan faydalanmak istiyor.

Yazın kalabalık plajlardan hoşlanmayan bireyler daha sakin ve huzurlu yerleri tercih ediyor. Ege bölgesinde yer alan ufak koylar ve tatil köyleri sakin alanlar arasında yer alıyor. Aynı zamanda Karadeniz’in güzel plajları da yaz rotalarının başında bulunuyor.

 

Hırçın dalgalar ile sörf yapmak isteyen bireyler soluğu Karadeniz’de alıyor. İzmir, Çanakkale, Aydın illeri de yaz tatillerinin en sevilen doğal ve tarihi mekanlarını bünyesinde barındırıyor. İzmir Altınoluk otobüs yolculuğu ile bölgeye kısa sürede ulaşım sağlanıyor. Altınoluk’ta denize girdikten sonra akşam vakitlerinde sahil kenarında yürüyüş yapılabiliyor. Her vaktin dolu dolu geçeceği İzmir Altınoluk rotaların en sevilen noktalarından oluyor.

 

Kış Tatili İçin Gezilebilecek Uygun Rotalar

 

Sonbahar mevsiminin gelmesi ve havaların soğumasıyla beraber kış aylarını seven bireyler evde durmak yerine gezmeyi tercih ediyor. Her mevsimin güzelliği olduğu gibi kışın da birbirinden güzel yanları bulunuyor. Özellikle bu mevsimde gezilecek birbirinden güzel masalsı şehirler bulunuyor. Bu rotalarda Doğu Anadolu ilk sıralarda yer alıyor. Erzurum ve Kars’ta yer alan kayak merkezleri tatillerin vazgeçilmezleri arasında bulunuyor. Doğu bölgesinin yanı sıra Denizli, Bolu, Kocaeli, Nevşehir, Afyonkarahisar kış tatillerinde en sık ziyaret edilen iller arasında yerini alıyor. Kışın soğuğundan kaçmak isteyen bireyler kaplıcalarda keyifli zaman geçiriyor. Termal oteller soğuk sevmeyen bireylerin ilk tercihlerinden biri oluyor. Tam aksisine soğuğu sevenler ise kayak merkezlerinde yer alan otellerde, dağ evlerinde, bunglov evlerde kış tatili yapıyor.

 

Yaz aylarında sıcaktan bunalmış olanlar, sessiz ve sakin ortamlarda tatil yapmak isteyenler kar yağışının izleyip tadını çıkarmak isteyenler uygun tatil rotaları arıyor. Antalya yaz mevsiminin yanı sıra kışın da pek çok olanak sağlıyor. Saklıkent zaman zaman kar seviyesinin 5 metreyi bulduğu yerlerdendir. Kışın tadını sezon sonuna kadar çıkarmak isteyenler bu bölgeyi tercih edebiliyor. Gündüz saatlerinin kısa olduğu kış mevsimlerinde akşam saatleri daha keyifli geçiyor.

 

İskenderun’da Tarihi Rotalar

 

Akdeniz bölgesinin sevilen yerlerinden olan İskenderun, dört mevsim gezilip görülebilen bir şehirdir. Uzun sahil boyunca ilkbahar ve yaz aylarında keyifli yürüyüşler yapılabiliyor. Kalabalık sevmeyen bireyler İskenderun’da ilkbahar mevsiminde vakit geçiriyor. Nihal Atakaş Cami, Bakras Kalesi, Fransız Askeri Mezarlığı, Deniz Feneri, İskenderun Deniz Müzesi, Yunus Sütunu gibi çok sayıda tarihi mekanları da bulunuyor. Kültürel gezi yapmayı seven bireyler bu noktalara uğramadan şehirden uzaklaşmak istemiyor. Ulaşımı da son derece rahat olan şehirde günün her saati turist bulunuyor. İskenderun İstanbul otobüs bileti ile konforlu yolculuk yapılıyor.

 

Uzun tarih boyunca önemli bir liman kenti olan İskenderun, günümüzde de hâlâ kullanılıyor. Şehirde farklı din ve mezheplere sahip olan çok sayıda birey yaşam sürdürüyor. Cami ve kiliselerin bulunduğu yerlerde kültürel bilgiye sahip olmak isteyenler araştırma yapabilirler. Uygun fiyatlı konaklama alanları ile ekonomik bütçeyle gezi düzenlenebiliyor. Yöreye özel yemekler geziye gelen turistler için özenli bir şekilde hazırlanıyor. Vakti ve imkânı olan herkes Akdeniz’in güzel yeri İskenderun’u mutlaka görmelidir.

Türkiye’de Keşfedebileceğiniz 5 Farklı Rota Önerisi