"Türkiye'nin dünyaya savaş ahlakını öğrettiği yerdir Çanakkale"

TAKİP ET

Ak Parti Merkezefendi ilçe Başkanı Ekrem Başer, 18 Mart'ın her anının ayrı bir destan olduğunu belirtti. Başer, "Türkiye'nin dünyaya savaş ahlakını öğrettiği yerdir Çanakkale." dedi.

          18 Mart 1915’te kazandığımız Çanakkale Deniz Zaferi’mizin 103. Yıl dönümü 18 Mart Şehitler günü olarak yurdumuzda anılmaktadır.

            Çanakkale Zaferi Yüce Milletimizin imkansızlıklar içerisinde dahi olsa, bağımsızlığı, vatanı söz konusu olduğunda neler yapabileceğini bütün dünyaya gösterdiği kahramanlık destanıdır. Her siperde ayrı bir destan yazan, kutsal vatan topraklarımızı canları pahasına koruyarak şehitlik makamına ulaşan dedelerimizi saygı, rahmet ve minnetle yad ediyoruz.

Anadolu’nun her köşesinden Rumeli’den, Bağdat’tan, Şam’dan, Halep’ten, Üsküp’ten, Bosna’dan kopup gelmiş, ırkları farklı ama davaları aynı olan bir milletin omuz omuza verdiği mücadeledir Çanakkale.

 

Başer açıklamasını şöyle sürdürdü:  "Hz. Peygamberimizin askerlerinin, Mehmetçiğin, yaralı düşman askerlerine su içirip onu sırtında taşıdığı, esir düşenlere insanca davrandığı, dünyaya savaş ahlakını öğrettiği yerdir Çanakkale.

Bin yıl önce Anadolu’ya ayak bastığımızda başlayan ve kesintisiz devam eden imtihan sürecinin bir safhasıydı Çanakkale Deniz savaşı. Aziz Milletimiz, birlik ve beraberlik içerisinde sarsılmaz azmi, kararlılığı ve samimiyeti ile bütün dünyaya bin yıllık yürüyüşünden asla vazgeçmeyeceğini yeniden haykırarak bu imtihandan emperyalist devletleri dizleri üzerine çökerterek zaferle çıkmış, dünyaya milliyetin ne demek olduğunu öğretmiştir.

Çanakkale Deniz zaferimizin 103. Yılı kutlu olsun.

Malazgirt’ten Afrin’e vatan savunmasında canlarını feda etmiş aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerim. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.

Bu vesileyle şuan Afrin’de teröre ve haçlı zihniyetine karşı mücadele veren kahramanlarımıza selam ederim."