TÜRSAB: "2020 Pamukkale yılı" olsun

TAKİP ET

TÜRSAB Pamukkale Bölge temsilciliği Turizm Bakanlığı'na çağrıda bulunarak 2020 yılının Pamukkale yılı olarak ilan edilmesini istedi.

TÜRSAB Pamukkale Bölge Temsil Kurulu Başkanı Turan Köseoğlu ve yönetim kurulu üyeleri birlikte düzenledikleri basın toplantısı ile, Pamukkale’nin tanıtılması ve Denizlili esnafının kalkındırılması amacıyla ‘Pamukkale yılı’nın önemine değindi.


Turizm ve Kültür Bakanlığı’na bununla ilgili dosya verdiklerini de kaydeden Köseoğlu, “Ülkemizin 2023 yılı turizm hedefi 70 milyon turist, 70 milyar dolar gelir olarak açıklanmıştır. Dünyada 6. Sırada bulunduğumuz turizm de biz de Denizli olarak Pamukkale’mizin tanıtılmasını, çevre ve Denizli esnafının kazanmasını istiyoruz. Turistlerin ilgisini çekmek açısından da çok önemli saydığımız 2020 Pamukkale yılı’nın kabul edilmesi için lobi faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.
Denizli; Pamukkale, Gastronomi, Termal turizmi ile tanıtılması gereken bir yer. Denizli çok yönlü bir şehir Pamukkale yılı bizim kendimizi tanıtmamız açısından bir fırsat olacaktır. Yetkililerden bize destek olmalarını bekliyoruz.” Diye konuştu.